(FOTO) En Iličićev projektil premalo za zmago, Maribor na odmor z remijem proti Radomljam

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
18.03.2023 17:07

Vrnitev prvega strelca Žana Vipotnika vijoličastim ni prinesla polnega izplena, čeprav so tekmo zaključile z deseterico, Radomlje do točke za remi 1:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Nič ni bilo z napovedano popotnico pred krajšimi počitnicami. Nogometaši Maribora so na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom in hkrati prvi v zadnji četrtini sezone v prvi ligi ostali brez zmage, iz Domžal, kjer so jih v 28. krogu gostile Radomlje, so odnesli (le) točko za remi 1:1. Vodilna Olimpija je obdržala velikih 15 točk prednosti pred prvimi zasledovalci, zalogo pa lahko še poveča jutri, ko bo v derbiju kroga gostovala pri Muri. 

V spomladanskem delu prerojene Radomlje – v sedmih tekmah po zimskem premoru so nabrale tri zmage, izgubile le proti Olimpiji in se z dna dvignile na sedmo mesto na lestvici – so hitro pokazale zobe. V deseti minuti je vezist Samsidin Ouro z globinsko podajo našel Esterja Soklerja, napadalec je pobegnil Svenu Šoštariču Kariću in dobil dvoboj iz oči v oči z mariborskim vratarjem Ažbetom Jugom. Ob podaji nogometaša iz Toga, ki v Radomljah igra kot posojen član Mure, se je zdelo, da je Sokler v prepovedanem položaju, a po preverbi v VAR-sobi je gol obveljal, mlinarji so zagrabili hitro vodstvo. Oliver Bogatinov, nekdanji športni direktor 16-kratnih slovenskih prvakov, od te zime pa trener Radomelj, očitno še pozna slabosti svoje nekdanje ekipe.

Že v naslednji akciji je imel Maribor izenačenje na pladnju. Ivan Brnić je s podajo našel Marka Tolića, ki pa s treh metrov pred (praznim) golom žoge ni uspel pospraviti v mrežo. Se pa je napadalni vezist, ki ga je v Ljudski vrt poslal zagrebški Dinamo, za zgrešeno oddolžil že v prvem polčasu. Najprej je prestregel žogo, poslal Žana Vipotnika na zmenek z vratarjem, a je Emil Velić poskus prvega strelca lige, ki se je v enajsterico vijoličastih vrnil po dveh izpuščenih tekmah zaradi bolečin v stegenski mišici.

Robert Balen

Bolj natančen je bil drugi povratnik. Tolić se je s preigravanjem po levi strani prebil mimo dveh branilcev in nastavil žogo Josipu Iličiću. Prvi zvezdnik lige, ki je gostovanje pri ljubljanskem Bravu izpustil zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, je imel dovolj prostora, da je natančno odmeril strel v desni zgornji kot gola. Velić je bil sicer blizu, a izenačenja ni mogel preprečiti. Je pa vratar Radomelj preživel priložnost gostov za preobrat v finišu prvega polčasa, po podaji Brnića iz leve strani je bil v gneči pred svojim golom spretnejši od Vipotnika.

Robert Balen

Bogatinov, ki je moral prvo rošado povleči že v prvem polčasu – zaradi poškodbe je dvoboj predčasno končal Ognjen Gnjatić -, je za drugi del v igro poslal brata Maria in Filipa Čuić. Prvi je imel odlično priložnost, da poskrbi za novo vodstvo mlinarjev. Trojka Samsidin Ouro-Ester Sokler-Mario Čuić je z domiselno kombinacijo izigrala mariborsko obrambo, a slednji podaje, ki mu jo je s peto serviral strelec prvega gola na tekmi, z bližine ni pospravil v mrežo.

Robert Balen

Maribor je bil dvakrat blizu vodstva po udarcih s prostega strela. Prvi poskus Josipa Iličića je Velić odbil, drugi, s še ugodnejšega položaja, na robu kazenskega prostora, pa je končal v zunanjem delu mreže. Pred tem so Radomlje zaradi kazni ostale brez enega igralca. Gaber Dobrovoljc je naredil prekršek nad Vipotnikom, sodnik Božo Kondić ga je najprej kaznoval z rumenim kartonom, po ogledu posnetka pa se je odločil za strožjo sankcijo.

Robert Balen

Vodstvo je imel na desnici tudi Rok Kronaveter, izkušeni napadalni vezist, ki je v igro vstopil po dobri uri igre, je izkoristil slabo podajo Radomljanov, prestregel žogo, jo odpeljal na rob kazenskega prostora, a udaril previsoko, da bi se rezultat spremenil. Štiri minute dodaka, ki jih je odmeril Kondić, so bile premalo, da bi vijoličasti sestavili akcijo za preobrat. Poskus Marka Božića z roba kazenskega prostora je bil premalo natančen, deseterica mlinarjev je obdržala točko v svojih rokah.

Fotorobert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta