(FOTO in VIDEO) Dallas Luke Dončića po domači zmagi izločil iz končnice Clippers

STA, Gr.G.
04.05.2024 07:38

Dallas bo prvo tekmo drugega kroga proti Oklahomi odigral v noči na sredo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so doma na šesti tekmi končnice lige NBA s 114:101 premagali Los Angeles Clippers in se s 4:2 v zmagah uvrstili v drugi krog. V polfinalu zahodnega dela se bodo igralci slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki se je izkazal z 28 točami, 13 podajami in sedmimi skoki, pomerili z ekipo Oklahome City Thunder.

Reuters
Reuters

Tako sta znana oba para polfinala na zahodnem delu, v drugem bodo igrali branilci naslova prvaka Denver Nuggets in Minnesota Timberwolves. Na vzhodnem pa je ekipa Orlando Magic tokrat premagala Cleveland Cavaliers s 103:96 in skupni izid izenačila na 3:3.

Reuters
Reuters

V Dallasu je bil na šesti tekmi izid ob polčasu izenačen na 52:52. V prvih dveh četrtinah je domače v igri z 18 točkami, sedmimi podajami in dvema skokoma držal oboleli Dončić, ki ima tudi poškodovano koleno. Dvomestno število točk je za domače v tem času dosegel le še P.J. Washington (11).

Reuters
Reuters

Potem so gostitelji strnili obrambo in zadnjo četrtino začeli v prednostjo petnajstih točk (87:72) ter prepričljivo prednost brez večjih težav obdržali do konca. Razigral se je tudi Kyrie Irving, ki je imel v prvem polčasu več skokov (5) kot točk (2). Tekmo je končal z 30 točkami, šestimi skoki in štirimi podajami. Na drugi strani je bil najboljši strelec rezervist Norman Powell z 20 točkami.

Reuters
Reuters

Dallas bo prvo tekmo drugega kroga proti Oklahomi, prvi ekipi na zahodnem delu v rednem delu lige, odigral v noči na sredo ob 3.30 po slovenskem času v gosteh.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta