(FOTO in VIDEO) Dončić s trojnim dvojčkom popeljal Dallas do zmage v Portlandu

STA, Gr.G.
17.12.2023 08:40

Košarkarji Portland Trailblazers niso našli pravega odgovora za Dončića.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dončić je v tretji četrtini dosegel svoj 61. trojni dvojček v ligi NBA.
Reuters

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v pretekli noči znova blestel na košarkarskih igriščih v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Na gostovanju Dallas Mavericks v Portlandu je s 40 točkami prispeval levji delež k zmagi 131:120, ob tem pa dodal še 12 skokov in 10 podaj za peti trojni dvojček sezone.

Ljubljančan je dosegel 22 točk v prvi četrtini.
Reuters
Ob polčasu je bil Dončić že pri 30 točkah.
Reuters

Košarkarji Portland Trailblazers niso našli pravega odgovora za Dončića. Ljubljančan je dosegel 22 točk v prvi četrtini, ob polčasu pa je bil že pri 30 točkah. V drugi četrtini so gostje z izidom 38:24 tudi prišli do izdatnejše prednosti, ki jo niso več izpustili iz rok.

Zaustavila jih ni niti odsotnost novinca na položaju centra Derecka Livelyja, ki je že v prvi četrtini moral zapustiti parket zaradi poškodbe gležnja. Dallas pa je kljub temu dobil skok-igro s 47:44.

Dončić je v tretji četrtini nato dosegel svoj 61. trojni dvojček v ligi NBA, košarkarji Dallas pa so tekmo pripeljali do mirnega zaključka. Za slovenskega asa je to bila tudi 10. tekma v vrsti z več kot 30 točkami, kar je nov klubski rekord. Prejšnji je bil prav tako v njegovi lasti.

Dallas je z izkupičkom 16-9 zdaj na tretjem mestu zahodne konference. Na naslednji tekmi se bo v noči s ponedeljka na torek v gosteh pomeril z Denver Nuggets.

Dallas je z izkupičkom 16-9 zdaj na tretjem mestu zahodne konference.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta