(FOTO) Kopitarjevim kraljem zmaga po kazenskih strelih v Seattlu

STA, Gr.G.
17.12.2023 10:03

Kralje naslednja tekma čaka prav tako proti pacifiškemu tekmecu, ko bodo v sredinih jutranjih urah po srednjeevropskem času igrali v gosteh pri San Jose Sharks.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL dosegli zmago po kazenskih strelih s 3:2 proti Seattle Kraken. Kapetan kraljev Anže Kopitar je za gostujočo zasedbo dosegel zadetek v 38. minuti tekme v Climate Pledge Areni za vodstvo 2:1. Hrušičan je bil tudi izvajalec kazenskega strela, a je bil neuspešen.

Derbi pacifiške skupine je bil zelo izenačen. Domači so povedli že v sedmi minuti, ko je bil za vodstvo 1:0 natančen Adam Larsson. Ta je preigral dva igralca gostov in plošček potisnil skozi nogi vratarja kraljev. Manj kot sedem minut kasneje je Trevor Moore zadel za prvo izenačenje na tekmi.

Reuters

Kopitar je v drugi tretjini izkoristil moštveno premoč na ledu gostov iz Kalifornije za vodstvo 2:1. Kopitar je vpisal svoj 12. gol v sezoni, to je bila njegova 27. točka, ob tem je dosegel še 15 asistenc. Kopitarjev gol je bil njegov 197. gol na gostovanju v karieri, od izenačenja dosežka Dava Taylorja (198) na tretjem mestu v zgodovini franšize ga loči le še en gol v gosteh.

Kopitar je tudi dosegel 11. gol pri igralcu več na ledu v koledarskem letu 2023, s čimer se je izenačil s Kalijevom (11 v 2022) in Jeffom Carterjem (11 v 2013 in 2018) za največ golov ob moštveni premoči na ledu v koledarskem letu v zadnjem desetletju.

Reuters

Kralji so minimalno prednost zadržali vse do 58. minute obračuna, ko je Oliver Bjorkstrand ob power playu izenačil na 2:2 in izsilil podaljšek. Podaljšek je minil brez zadetka, tudi pri izvajanju kazenskih strelov sta vratarja opravila odlično delo, zadnji gol pa je na koncu vendarle pripadel hokejistu kraljev, Carl Grundström je zadel za 4:3 v devetem krogu kazenskih strelov oziroma za izid 3:2 na tekmi.

"Očitno je, da se je celotna ekipa odločila, da želi igrati na naš način," je bil po dolgem hokejskem večeru v uradni izjavi zadovoljen trener kraljev Todd McLellan. "V določenih situacijah so prevzeli nadzor nad igro, ne glede na to, ali je šlo za menjavo linij, dolžino menjave. Prevzeli so nadzor in vsilili naš način igre."

Reuters

"Navdaja me z zadovoljstvom, da lahko naša ekipa igra na tekmah, na katerih ni veliko golov v rednem delu, in na teh tekmah na koncu zmaga," je dejal McLellan. "Ustvarjeni smo za takšne večere. Letos nam ni bilo treba igrati na veliko takšnih tekmah."

Pri izvajanju kazenskih strelov so za kralje bili uspešni tudi Adrian Kempe, Artur Kalijev in Trevor Lewis, za Kraken pa Kailer Yamamoto, Yanni Gourde in Matty Beniers.

Vratar gostov iz mesta angelov Cam Talbot je po uspel zbrati 17 obramb, vratar domačih Joey Daccord pa je zaustavil 36 strelov kraljev, tudi dva Kopitarjeva.

Reuters

Los Angeles Kings v razvrstitvi tihomorske divizije zasedajo tretje mesto z 38 točkami. Na vrhu lestvice so trenutno najboljša ekipa lige Vegas Golden Knights s 45 točkami. Drugouvrščena ekipa na seznamu Vancouver Canucks je doživela poraz v gosteh z 1:2 pri Minnesota Wild. Kralji za Vancouvrom zaostajajo štiri točke. Kralje naslednja tekma čaka prav tako proti pacifiškemu tekmecu, ko bodo v sredinih jutranjih urah po srednjeevropskem času igrali v gosteh pri San Jose Sharks.

Pester hokejski spored je postregel s še 12 dvoboji. Med njimi je izstopala zmaga Toronto Maple Leafs, ki so v domači Scotiabank Areni z izidom kar 7:0 odpravili Pittsburgh Penguins. Martin Jones je zbral 38 obramb in prvič v sezoni na tekmi ni prejel zadetka.

Reuters

Max Domi je dosegel gol in dve podaji, Tyler Bertuzzi tri podaje, Matthew Knies, William Nylander in Mitchell Marner pa po gol in podajo za Maple Leafs. Hokejisti Boston Bruins, prvi v atlantski skupini, so v derbiju vodilnih ekip vzhodne konference po podaljšku doma v TD Gardnu izgubili z 1:2 proti najboljši ekipi metropolitanske skupine New York Rangers. Vincent Trocheck je zadel za izenačenje in nato še v tretji minuti podaljška za zmago. Boston in New York Rangers so zdaj izenačeni po točkah, obe moštvi jih imata po 43.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta