(FOTO) Korošci jim niso pokvarili veselja, trebanjski rokometaši zanesljivo do pokalne lovorike

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
06.04.2024 19:04

Rokometni konec tedna v Trebnjem se je zaključil povsem po željah domačega Trima, ki je prvič v zgodovini osvojil naslov pokalnega prvaka. Slovenj Gradec je padel s 35:28.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rk Trimo Trebnje

Po izjemno napetem petkovem polfinalu in zmagi nad Koprom v zadnjih sekundah, so bili Trebanjci v finalu proti Slovenj Gradcu, ki si je boj za pokalno lovoriko zagotovil po zanesljivi zmagi nad Krko, precej bolj suvereni. Pri obeh finalistih se je sicer videlo, tudi čutilo, da je vložek velik, ob čemer so breme bolje prenašali domačini, ki so vodili že večji del prvega polčasa. Korošci so v 11. minuti res prvič povedli, a Trebanjci so bili, razen še nekaj izenačenj, vseskozi pol koraka spredaj. Voda na njihov mlin je bil tudi razpoložen vratar Aljoša Čudić, ki je zaustavil nekaj stoodstotnih priložnosti. Trebanjcem se je gotovo poznala tudi daljša klop, zaradi katere so lahko lažje zaustavljali napade Korošcev, pri katerih so se med strelce vpisali le štirje rokometaši, izstopala sta Uroš Štumpfl in Oleksiy Yankovskyy. Dolenjci so v 20. minuti prvič povedli s tremi goli razlike, na odmor pa odšli s plus štiri, napadalni scenarij za prednost pa sta spisala predvsem Jan Jurečič in Vid Miklavec.

Rk Trimo Trebnje
Rk Trimo Trebnje

Korošci, ki jih je na tribunah trebanjske osnovne šole bučno podpirala navijaška skupina Orli, so kljub zaostanku v drugi polčas vstopili z mislijo, da se čim prej vrnejo, trudili so se na vso moč, a domačini so vztrajali pri varnih štirih, petih golih prednosti. Zadevali so tudi iz težkih položajev, izkoriščali manko koroške rotacije in 20 minut pred koncem tekme prišli na zajetnih plus šest. In čeprav je bilo do konca tekme še veliko, se je zdelo, da bi tekma lahko bila odločena. Slovenjgradčanom je kljub veliki želji zmanjkovalo moči. Slavje v dvorani in pred njo se je začelo že pred sklepnim zvokom sirene. Zmaga (35:28) za varovance Uroša Zormana je bila povsem zaslužena in lepo darilo za klub, ki nastopa v svoji jubilejni 40. sezoni. Strelsko sta se najbolj izkazala Jurečič iz Trima z desetimi goli in Štumpfl, ki je za Slovenj Gradec zadel devetkrat. Tekmo za tretje mesto je dobila Krka, ki je s 25:20 premagala Koper.

Rk Trimo Trebnje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta