(FOTO) Maribor na prvem ligaškem gostovanju v sezoni remiziral z Radomljami, 18-letni Kobal ubranil enajstmetrovko

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.08.2024 19:32

Vijoličasti na gostovanje v Stockholm s slabo popotnico. V 5. krogu prve lige so se ob Kamniški Bistrici z Radomljami razšli z neodločenim izidom 1:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Drugo od treh gostovanj, ki Maribor čakajo v enem tednu, so vijoličasti igrali v Domžalah proti Radomljam, ki so na prvih štirih tekmah trikrat izgubile. Znova je trener Maribora Ante Šimundža poskrbel za veliko menjav v začetni postavi. V primerjavi z obračunom proti Vojvodini v Bački Topoli, ki se je končal z uspešnim izvajanjem enajstmetrovk Mariborčanov, so pri 16-kratnih slovenskih državnih prvakih v prvi postavi ostali le trije nogometaši. Ob vratarju Ažbetu Jugu še Sven Šoštarič Karič in Etienne Beugre. Od prve minute je znova začel Niko Grlić, ki je dan pred tekmo ob Kamniški Bistrici dopolnil 18 let. Zaradi poškodb sta manjkala Josip Iličić in Martin Milec.

Vijoličasti so prvič zapretili v 4. minuti, ko je Redwan Bourles z globinsko podajo v ogenj poslal Beugreja, vratar Jakob Kobal pa je pravočasno odbil pred mariborskim napadalcem. Bourles je začel tudi akcijo v 15. minuti, ko je preigral Nina Vukasovića, podal do Arnela Jakupovića, njegov strel pa je končal tik ob vratnici. Radomljani so do prve priložnosti prišli v 21. minuti, ko je Ažbe Jug uspešno ustavil poskus Mateja Malenška.

Robert Balen

Mariborčani so povedli kmalu po tem, ko je domača navijaška skupina poskrbela za dimno zaveso na glavni tribuni Športnega parka v Domžalah. Sven Šoštarič Karič je po levi strani žogo vodil vse od polovice do kazenskega prostora, kjer pa se je odločil za podajo na drugo stran, kjer je bil osamljen Arnel Jakupović. Najučinkovitejši nogometaš Maribora v zadnjih dveh sezonah je brez težav v četrtem prvenstvenem nastopu to sezono dosegel peti gol. Še en poskus za Maribor je v prvem delu sprožil Karol Borys v 44. minuti, njegov strel pa je ustavil vratar Kobal.

Robert Balen

Med polčasom je v slačilnici ostal Beugre, Ante Šimundža ga je zamenjal z Orphejem Mbino. Tudi drugi del tekme so bolje začeli vijoličasti. V 49. minuti je po podaji Grlića slabo zaključil Jakupović. V 55. minuti pa je strel Bourlesa v prečko odbil Kobal.

Sledile so minute, ko so prevladovali gostitelji. Vukasovićev strel v 55. minuti je ubranil Jug, še enkrat je Rušan uspešno posredoval dve minuti kasneje po poskusu Roka Štormana. Po dobri uri igre pa so se ob Kamniški Bistrici veselili mlinarji. Matej Mamić je podal, Malenšek pa je uspešno zaključil akcijo.

Robert Balen

Šimundža je v 67. minuti Bourlesa in Borysa zamenjal za Hilala Soudanija in Jana Repasa, deset minut kasneje pa še Gregorja Sikoška s Pijusem Širvysem. Toda kljub menjavam vijoličasti na igrišču niso zavladali, Radomljani pa so pretili iz protinapadov. Do priložnosti je v 79. minuti prišel Soudani, ki je za malo zgrešil okvir gola. Bolj kot neuspešen zaključek Alžirca bi lahko mariborski tabor skrbela gestikulacija po strelu, sa je se je 36-letnik prijel za stegensko mišico, s katero ima težave v začetku sezone.

V 85. minuti je sodnik Mihael Antić dosodil enajstmetrovko za Maribor. Behar Feta je podal, z roko pa je v kazenskem prostoru igral Gaber Dobrovoljc. Toda Mariborčanom ni uspelo povesti, strel Arnela Jakupovića je 18-letni Kobal ubranil. Le nekaj trenutkov kasneje je sledil protinapad mlinarjev, ki ga je z uspešnim lobom zaključil Nino Kukovec, toda gol nekdanjega člana Maribora je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. V 96. minuti pa je Ažbe Jug odlično ubranil strel Dobrovoljca po kotu Radomelj.

Robert Balen

Odzive po tekmi bomo objavili v ponedeljkovem Večeru ter na vecer.com

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta