Prva liga: Koper v drugem polčasu nadigral skromno Nafto

STA, M.D.
17.08.2024 22:51

Nogometaši Kopra so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Nafto 1903 s 3:0 (0:0).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Domači izbranci Oliverja Bogatinova so proti Nafti vpisali tretjo zmago v sezoni ter z njo ostajajo povsem v stiku z vrhom lestvice. Tokrat so se v prvem polčasu še nekoliko mučili, v drugem pa so nadzorovali dogajanje in zanesljivo ugnali predzadnjo ekipo lige, ki z izjemo prebliskov v prvem polčasu znova ni pokazala prav veliko.

Lendavčani so prvi nevarno zagrozili, ko je od daleč v šesti minuti sprožil Hristijan Georgievski, Metod Jurhar pa se je izkazal, tako kot po kotu malce zatem, ko je iz bližine ustavil Arona Dragonerja.

Koprčani, ki bodo v prihodnje igrali brez Timotheja Nkade in Ahmeda Ankraha, ta dobivata nova delodajalca v tujini, so prvič poskusili v 17. minuti, ko je Maj Mittendofer zgrešil s strelom z glavo iz bližine. Nato je prav tako z glavo poskusil še Wisdom Sule, a prešibko.

So pa Primorci imeli tedaj že vse niti igre bolj ali manj v svojih rokah. Nevšečnost jim je povzročila poškodba Marka Pabaija po dobre pol ure igre, po drugi strani pa tudi premalo idej v napadu, kar je botrovalo začetnemu izidu tudi ob koncu polčasa.

So pa Primorci povedli v 51. minuti, ko je po podaji Omarja El Manssourija z desne strani iz osrčja kazenskega prostora zadel Veljko Mijailović, ki je v prvem polčasu zamenjal Pabaija.

V 55. minuti je koprsko vodstvo podvojila še ena menjava. Petar Petriško je namreč zadel le nekaj sekund po vstopu v igro, potem ko je prišel do žoge v kazenskem prostoru na levi strani, prodrl v sredino in matiral Naftinega čuvaja mreže.

Petriško je malce pozneje meril premalo natančno, je pa imel Koper pozneje vse pod nadzorom. V 77. minuti je dosegel še tretji gol, iz bližine je zadel Nik Omladič, potem ko je naprej Zsombor Senko obranil prvi koprski strel, drugi, Sulejev, je zletel v prečko, tretji, Omladičev pa je bil dovolj natančen za 3:0.

Fran Tomek je v 85. minuti zgrešil cilj po novi dobri koprski akciji, Amadej Marinič je bil nato premalo natančen pri Nafti, v sodniškem dodatku pa je bil neuspešen še El Manssouri.

Koper bo v 6. krogu v soboto gostoval pri Domžalah, Nafta pa dva dni pozneje pri Bravu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta