(FOTO) Maribor na reprezentančni premor z visoko zmago nad Primorjem, dva gola Mbine

Miha Dajčman Miha Dajčman
01.09.2024 19:30

V 7. krogu prve lige je spremenjena postava Maribora najprej zaostajala proti Primorju, nato pa slavila s 4:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Orphe Mbina je dosegel prva dva gola za Maribor.
Sašo Bizjak

Mariborčani, od četrtkovega poraza z Djurgardnom v playoffu konferenčne lige osredotočeni na državno prvenstvo, so tretjič v enem tednu igrali v Ljudskem vrtu, kar se je poznalo na podobi načete zelenice stadiona pod Kalvarijo. V 7. krogu prve lige so se vijoličasti merili s Primorjem, povratnikom v prvo ligo, ki bi moral biti gostitelj te tekme, a je bilo zaradi katastrofalne igralne površine v Novi Gorici, kjer Ajdovci igrajo domače tekme, gostiteljstvo po odločitvi vodstva Nogometne zveze Slovenije (NZS) zamenjano. 

Trener Maribora Ante Šimundža je konkretno spremenil postavo v primerjavi s prejšnjimi tekmami v sezoni, prav tako pa se je odločil za drugačno formacijo. Po prestopu Arnela Jakupovića v Osijek - Avstrijec bosanskih korenin je v novem klubu že debitiral - sta v konici napada začela kar dva napadalca - Etienne Beugre in Orphe Mbina. Prvič v sezoni je od prve minute igral Marcel Lorber, a bil zamenjan po pol ure, ko so Mariborčani zaostajali. Hilal Soudani še vedno ni nared za igro (zadnja stegenska mišica), manjkal je tudi kapetan Martin Milec zaradi težav z aduktorjem.

Obračun Primorja in Maribora, prvi prvenstveni v Ljudskem vrtu po več kot 13 letih, se je začel ležerno. V 20. minuti pa so Ajdovci, ki so pred to tekmo povezali tri zmage in v 6. krogu s kar 3:0 na Areni Z'dežele šokirali aktualne prvake Celjane, poskrbeli za vodstvo tudi v mestu ob Dravi, nad katerim so v začetku tekme letali padalci in letala, ki so navduševali obiskovalce dogodka Flugtag ob reki. Po globinski podaji Žana Beširja je mariborsko obrambo prehitel Semir Smajlagić in premagal Ažbeta Juga za 0:1.

Mariborčani so postali nevarni šele po menjavi Marcel Lorber - Jan Repas po pol ure igre. V 38. minuti je Sven Šoštarič Karić ustavil napad Primorja, hitro izvedel avt, Mbina je podal do Beugreja, ki je dosegel četrti gol za Maribor v 25. nastopu. Napadalec iz Slonokoščene obale se je sicer nekaj trenutkov pred tem osmešil, ko je z le nekaj metrov pred praznim golom žogo poslal visoko čez prečko po podaji Mbine.

Sašo Bizjak

Štiri minute po izenačenju so Mariborčani poskrbeli za preobrat. Gregor Sikošek je lepo podal, Mbina pa je z glavo spretno zadel prvenec v vijoličastem. V zaključku prvega polčasa pa je gol za 3:1 dosegel Sikošek, ki je bil nato v drugem polčasu zaradi poškodbe zamenjan.

V drugem polčasu sta bili ekipi manj uspešni v zaključkih, čeprav sta si priigrali nekaj priložnosti. V 73. minuti je Behar Feta dosegel gol, a je bil razveljavljen zaradi prekrška Mbine v boju za žogo v kazenskem prostoru. V sodnikovem dodatku je Mbina dosegel še en gol in tekma se je končala s 4:1. Mariborčani so se pred reprezentančnim premorom veselili tretje zmage na šestih prvenstvenih tekmah, niz neporaženosti vijoličastih v prvi ligi pa z izjemo administrativnega poraza proti Muri februarja traja vse od 12. novembra lani. 

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Maribor - Nogomet NK Maribor in NK Primorje - Ante Šimundža
Saso Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta