(POGOVOR) Šuler zanikal govorice o odhodu: Moje je, da izpeljem stvari, in ve se, kdo odloča

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.08.2024 18:55

Preverili smo, če Marko Šuler res ne bo več športni direktor Maribora. Korošec je za Večer ocenil evropsko jesen in priznal, da vijoličasti v Evropi niso imeli dovolj širokega igralskega kadra. NK Maribor demantiral govorice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Šuler pravi, da je imel na začetku poletja pripravljeno listo štirih okrepitev, toda v zadnjih tednih po njegovih besedah odločitve sprejemajo partnerji kluba.
Igor Napast

Portal Nogomania je dan po porazu Maribora z Djurgardnom, ki je pomenil, da vijoličasti ne bodo igrali v konferenčni ligo, poročal o govoricah, da Marko Šuler ne bo več opravljal vloge športnega direktorja kluba, prav tako pa direktor nogometne šole naj ne bi bil več Sebastjan Harc. Poklicali smo Korošca, ki je vest zanikal. "Zeleni medij bi jaz temu rekel. Ne vem nič o tem. Če bi bil Harc bivši, bi moral to podpisati jaz. Tega podpisa zaenkrat ni bilo in ga tudi ne bo," je bil na začetku jasen Šuler. "Je res, da se v nogometni šoli dogaja veliko stvari. Glede mojega statusa pa morate vprašati koga drugega. Sam sebe ne morem odstaviti. Komentarja na to ne morem dati. O tem nisem bil obveščen," je dopolnil Korošec.

Šulerja smo prosili za oceno evropskega dela sezone. "Ko si tako blizu, moraš težiti k temu, da napreduješ. Glede na kader, ki ga imamo, sem zadovoljen z opravljenim delom. Trener in celoten štab so iz te ekipe potegnili največ. Je pa grenak priokus. Čestitke Olimpiji in Celju, to je velik uspeh za slovenski nogomet. Naša velika želja je bila, da bi tudi mi napredovali, toda bili smo prekratki. Vsako leto smo korak bližje. Ta ekipa se je sestavljala tri leta in lahko jo še dopolnimo. Upam, da bo z novimi lastniki in odločevalci vse še nadgrajeno. Cilj zdaj je, da osvojimo naslov prvaka in napademo Evropo. To je tudi cilj novih ljudi v klubu. Nastavki so dobri, ni pa enostavno sprejeti, če si Mariborčan in povezan s tem klubom, kjer smo navajeni velikih uspehov in nastopanja v Evropi, da nam ni uspelo. V zadnjih letih smo šli skozi remont ekipe, postavili smo jo na novo, po dolgem času smo spet zadržali 90 odstotkov ekipe, zato verjamem, da bomo z dodatnim kapitalom lahko zgodbo še nadgradili," pravi Šuler.

Kader Maribora v začetku te sezone ni bil kos mednarodnemu izzivu, to priznava tudi Šuler.  "Potrebujemo dodatno širino, tega se zavedamo vsi v klubu. Iz takšnih ali drugačnih razlogov se ni se izšlo, da bi izpeljali prihode želenih okrepitev. Skušali bomo poskrbeti še za nekaj okrepitev, imamo še nekaj časa do konca prestopnega roka. Pripravili bomo načrt, seznam, na koncu pa se ve, kdo odloča," je povedal Šuler. Na podvprašanje, če torej Turki še pred uradnim prihodom v klub sprejemajo odločitve, pa je dejal: "Dobili ste odgovor pred nekaj tedni, ko je bil velik intervju z Acunom Ilicalijem." Kakšno vlogo torej (še) ima Marko Šuler? "Moje je, da izpeljem stvari," pravi nekdanji slovenski reprezentant in nogometaš vijoličastih.

Maribor je danes objavil uradno vest, da je Arnel Jakupović prestopil v Osijek. V pisarnah Ljudskega vrta trdijo, da imajo pripravljene rešitve, da zapolnijo vrzel. "Jaz verjamem, da lahko pripeljemo še dva, tri igralce, to je naša želja, da okrepimo ekipo in se borimo za naslov. Takšna je želja, videli pa bomo, kaj nam bo uspelo in kakšne bodo odločitve," napoveduje Šuler, ki popolnoma zaupa Anteju Šimundži. "Ne vidim trenerja, ki bi to ekipo lahko vodil bolje kot Ante Šimundža," je zaključil športni direktor Maribora.

O Šulerjevem statusu smo želeli govoriti tudi s predsednikom kluba Dragom Cotarjem, toda Cotar klica ni vrnil. Poklicali smo tudi nekatere predstavnike upravnega odbora kluba, ki pa zadeve niso želeli komentirati. So se pa popoldne odzvali v NK Maribor in informacije portala zanikali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta