(FOTO) Maribor s preobratom proti Radomljam prekinil negativno serijo

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.09.2023 19:24

Vijoličasti so v 10. krogu prve lige s 3:1 premagali Radomlje. Mlinarji so povedli v prvem polčasu, v drugem delu pa so za Maribor zadeli Marko Božić, Sven Šoštarič Karić in prvič Erico Castro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Erico Castro je dosegel prvi gol za Maribor.
Andrej Petelinšek

Že pred obračunom vijoličastih z Radomljami je bilo v sicer slabo obiskanem Ljudskem vrtu pestro. Maribor ni zmagal na šestih tekmah, v nedeljo so vijoličasti izgubili tretjič zapored in v iskanju izhoda iz krize 16-kratnih državnih prvakov so se mariborski navijači odločili, da pred tekmo nagovorijo igralce. Okoli deset minut je pred ogrevanjem ekip trajal pogovor viol z nogometaši pred južno tribuno.

(FOTO) Pred tekmo Maribora z Radomljami navijači vijoličastih nagovorili nogometaše

Znova je trener Maribora Damir Krznar, ki je pred tekmo napovedal, da bodo priložnost dobili igralci, ki se lažje soočajo s pritiskom, naredil veliko sprememb v prvi postavi primerjavi z zadnjo tekmo, kar sedem. Med kandidati za nastop zaradi poškodbe ni bilo Martina Milca, Arnela Jakupovića, Gregorja Sikoška in Aljaža Antolina (ahilova tetiva), Josip Iličić pa vadi po individualnem programu.

Mariborčani so tekmo začeli bolj zavzeto kot nekaj prejšnjih. So pa imeli prvo priložnost na tekmi Radomljani. Sandi Nuhanović je že v prvi minuti streljal z roba kazenskega prostora, vratar Ažbe Jug ni imel težav. Maribor je med osmo in 15. minuti nanizal štiri priložnosti. Najprej je z razdalje streljal Marko Božić, uspešno je posredoval Luka Baš. Po predložku Marina Laušića je pred Markom Kolarjem izbil Vicko Ševelj. Božić je imel lepo priložnost za vodstvo po podaji Kolarja, a je streljal mimo desne vratnice. Nato je z roba kazenskega prostora streljal še Erico Castro, a tik čez prečko.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Nalet vijoličastih pa je v 22. minuti prekinil Midžid Sošić, ki je zadel po lepi podaji nekdanjega člana Maribora Dejana Vokića skozi obrambo gostiteljev. Maribor je prejel gol že na deseti tekmi zapored. Viole so nadaljevale z glasnim podpiranjem ekipe in vzklikale "hočemo zmago". Do konca prvega dela so imeli vijoličasti priložnost za izenačenje v 37. minuti, ko je najprej z bližine streljal Kolar, posredoval je Baš, odbito žogo je z glavo proti golu usmeril Jan Repas, znova pa se je izkazal vratar Radomelj.

"Z ramen je padlo manjše breme, imamo pa še velik dolg," pravi Damir Krznar.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Na odmor so mariborski navijači igralce pospremili z žvižgi. V drugem polčasu pa so vijoličasti le pokazali, da premorejo več kvalitete kot gostje. V 47. minuti so bili Mariborčani znova blizu gola, Castro je preusmeril podajo Kolarja, pred golovo črto pa je odbil Tin Hrvoj. V 50. minuti pa je vijoličastim le uspelo zadeti. Ignacio Guerrico je podal z leve strani, Marko Božić je streljal in s pomočjo nogometaša Radomelj, ki je preusmeril smer žoge, zadel za 1:1.

Sven Šoštarič Karić pravi, da vijoličasti v Kidričevo ne gredo podcenjevalno, saj kljub zmagi še niso odpravili krize.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Mariborčani so nadaljevali z obleganjem gola Radomelj. V 58. minuti je po podaji iz kota Laušića v kazenskem prostoru z glavo zadel Sven Šoštarič Karić. V 64. minuti se je znova izkazal Baš, ko je bil boljši v dvoboju ena na ena s Kolarjem. Dve minuti kasneje pa je na 3:1 povišal Castro. Žogo je znova vodil Kolar, portugalski napadalec angolskih korenin pa je zaključil akcijo in dosegel prvenec za vijoličaste in med slavjem slekel dres.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Erico Castro je potrdil zmago vijoličastih in dosegel prvenec za Maribor.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta