(FOTO) Maribor zaključil priprave v Prekmurju: Agresivno, kot bo treba v Evropi

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.06.2023 21:09

Nogometaši Maribora so priprave v Prekmurju zaključili z remijem proti CSKA Sofiji. Znova zadel Soudani

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljaž Antolin se v Beltincih počuti domače. S predstavo ekipe Prekmurec v prvih 15 minutah ni bil zadovoljen.
Sašo Bizjak

Vijoličasti so se nocoj iz Prekmurja, kjer so trenirali en teden, v Ljudski vrt vrnili z neodločenim izidom proti tretji ekipi minulega bolgarskega prvenstva in tretjič v tem pripravljalnem obdobju ostali neporaženi. CSKA 1948 iz Sofije je bil zahtevnejši nasprotnik od Limbuša in Makedonije GP, ki so ju Mariborčani pred tem gladko premagali, ob agresivnem tekmecu pa so se privajali tudi na visoke temperature, ki jih bodo bržkone pričakale na Malti čez dobra dva tedna. Trener Damir Krznar je imel proti moštvu, ki bo tako kot Maribor 13. julija sezono začel s tekmo v kvalifikacijah za konferenčno ligo, na voljo razširjen kader. Prve minute za vijoličaste sta v drugem polčasu dočakala zadnja novinca, Japonec Icuke Urata in Hrvat Marko Kolar, obračun pa je začel Marko Božić, ki je po enoletni posoji v Ljudskem vrtu s klubom iz Mladinske 29 pred dnevi podpisal pogodbo. Zaradi poškodbe med 23 nogometaši - prav vsi so dobili priložnost za igro - v kadru nista bila Josip Iličić in Ignacio Guerrico, Xhuliano Skuka in Aleks Pihler pa še nista nared za nastop. Žan Vipotnik ima še vedno odmor po reprezentančni akciji in se bo ekipi predvidoma pridružil v četrtek.

Sašo Bizjak

"Veseli me, da smo igrali proti agresivnemu tekmecu, saj nas takšni dvoboji čakajo v Evropi. V začetku nam takšna igra ni ustrezala. Taktično smo morda prepozno reagirali, kako se rešiti pritiska nasprotnika, toda veseli, da smo na agresijo odgovorili z agresijo. To je bilo zadovoljivo glede na obdobje priprav in utrujenost," je tekmo komentiral ​Damir Krznar. "Glede na pripravljenost novincev in čas, koliko so z nami, smo za njih tempirali minutažo. Tvegano bi bilo, če bi dobili več kot 30 minut. Urata pa ima še vedno jet lag. Okrepitve dajejo to, kar smo želeli, seveda pa je še potreben čas, da se uigrajo z ekipo. Prvotne zahteve pa izpolnjujejo," pa je prispevek okrepitev komentiral hrvaški trener. Krznar je zadovoljen, da so nove moči v klub prišle hitro, ko še ni tekem in lahko preko treningov osvojijo taktične zahteve strokovnega štaba. "Glede sestavljanja ekipe smo blizu zaključka. Morda pride še kakšen igralec. Upam, da ne bo odhodov. Želel bi si še tretjega napadalca, toda tudi Arnel Jakupović je pokazal, da lahko igra v napadu. V zvezni vrsti smo dobro zapolnjeni, s povratkom Božića smo dobili tudi alternativo na poziciji Brnića, ob tem pa lahko Božić igra na več pozicijah. To nam velik pove," je zadovoljen Krznar.

Sašo Bizjak

Ležeren začetek

Mariborčani so prvi polčas začeli precej ležerno. Že v četrti minuti je Max Watson naredil prekršek za enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Karagaren. "Prvih 15 minut nam ni uspelo iznesti žoge, nasprotnik je bil agresiven, potem pa nam je igra stekla, pripravili smo si nekaj priložnosti proti dobremu nasprotniku na trdi tekmi," je dejal Aljaž Antolin po tem, ko se je pozdravil z nekdanjimi soigralci v ekipi Beltincev, ki so na pomožnem igrišču v času tekme opravili trening. V prvem polčasu so si več priložnosti pripravili Bolgari, Mariborčani pa so bili nevarni predvsem iz prekinitev, a v zaključkih nenatančni.

Sašo Bizjak

Med polčasom se je Krznar odločil za devet sprememb. Postava, ki je na igrišče stopila v drugem delu, pa je pokazala več borbenosti, povezane igre in preko Ivana Brnića predvsem hitrosti. Tako kot v lanskem pripravljalnem obdobju krilni igralec vijoličastih izstopa na pripravah, le ob zaključku akcij še ne sprejema najboljših odločitev ali pa je pri strelih za las nenatančen. Prav Brnić je podal iz kota v 85. minuti, ko je s prve odlično streljal Hilal Soudani in znova dosegel gol na pripravljalni tekmi. Brnić je v 90. minuti lepo preigraval v kazenskem prostoru, a streljal, ko bi lahko pred gol podal Soudaniju - ta je bil vidno nezadovoljen s potezo 21-letnika - ali Marku Kolarju, ki je pokazal solidno predstavo, v zaključku tekme pa zastreljal veliko priložnost. Pozitivno oceno si za prikazano zasluži tudi 19-letni Brin Horvat, zveznega nogometaša je kot pozitivno presenečenje priprav izpostavil tudi Krznar.

Sašo Bizjak

En trening na umetni travi

Mariborčane do prve uradne tekme čakata še dva pripravljena obračuna, na katerih bo trener povečal minutažo za nosilce igre. Generalka pred dvobojem z Birkirkaro bo tekma z Varaždinom. Na Malti bodo vijoličasti igrali na umetni travi in že ob 17. uri, kar ob visokih temperaturah na sredozemskem otoku pomeni, da bodo razmere za igro zahtevne, tudi na to pa se bodo Mariborčani skušali pripraviti. "Ta poteza je z vidika Birkirkare razumljiva, saj s tem skušajo otežiti delo nasprotniku. Razmere bodo zahtevne, a iz tega ne bomo delali drame. Opravili bomo en trening na umetni travi, kaj več bi bilo obremenjujoče za igralce. Ta trening bo dovolj, da se prilagodimo na hitrost in odbijanje žoge na takšni podlagi. Nasprotnika bomo gledali tudi na Malti, da bomo videli, če se trava zaliva," je razkril Krznar, ki o prvem nasprotniku 16-kratnih slovenskih prvakov v sezoni govori s spoštovanjem.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta