Uspešen dan za NK Maribor: Ob zmagi še trije podpisi

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
23.06.2023 21:35

Marko Božić odslej polnopravni član kluba, v Ljudski vrt se selita še Hrvat Marko Kolar in Japonec Itsuki Urata

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Brnić je dosegel prvi gol na pripravljani tekmi proti FK Makedonija.
Drago Wernig-Taka

Na urniku je bila tekma, dogajalo pa se je še marsikaj drugega. Za nogometaši Maribora je pester dan. Ne le, da so na zaradi naliva za eno uro preloženi in iz Gornje Radgone v Martjance preseljeni pripravljalni tekmi s 3:1 premagali makedonskega pokalnega prvaka FK Makedonija GP – že v prvem polčasu so za četo Damirja Krznarja, ki je tudi tokrat minute razdelil med dve enajsterici, zadeli Brnić, Soudani in Milec –, v svojih vrstah so pozdravili še tri novince.

No, enega so že dobro poznali. Marko Božić, ki je v prejšnji sezoni za Maribor igral kot posojeni član italijanskega Frosinoneja, bo odslej v Ljudskem vrtu igral kot polnopravni član vijoličastih. Avstrijec, ki je v prejšnji sezoni na 41 tekmah dosegel osem golov, je z Mariborom podpisal dvoletno pogodbo, Frosinone pa bo upravičen do deleža pri morebitni naslednji prodaji. Pa se je s tem predstavljanje novincev šele začelo. Od danes sta člana Maribora tudi 28-letni hrvaški napadalec Marko Kolar in 26-letni japonski bočni branilec Itsuki Urata.

Nič več na posoji, Marko Božić odslej polnopravna vijolica

Kot je pojasnil športni direktor Marko Šuler, so se za prestop napadalca dogovorili brez odškodnine, bo pa njegov dosedanji klub, Wisla Plock, upravičen do deleža ob morebitni naslednji prodaji. Kolar prihaja iz Dinamove nogometne šole, v domovini je v članski konkurenci igral za zagrebško Lokomotivo, Inker in Sesvete, na Poljskem ob Wisli Plock še za Wislo Krakov, dve sezoni pa je preživel na Nizozemskem pri Emmenu. Nogometaš, ki prihaja iz istega kraja kot trener vijoličastih Damir Krznar, Zaboka, je v prejšnji sezoni v poljski ekstraklasi odigral 26 tekem in dosegel štiri gole. "Ko se je pojavila možnost, sem imel veliko željo, da se pridružim. Rad bi prispeval svoj delež k uresničitvi ciljev. Torej v boju za obe domači trofeji in za čim daljše tekmovanje v evropskih kvalifikacijah. Odločitev o selitvi v Maribor sem sprejel tudi na trenerjevo pobudo, zahvaljujem se za zaupanje, ki pa ga želim povrniti na igrišču," je ob podpisu dvoletne pogodbe povedal napadalec, ki ima za pasom sedem nastopov za hrvaško reprezentanco do 21 let.

S prvim Japoncem v svojih vrstah so 16-kratni slovenski prvaki sklenili enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Urata ni brez evropskih izkušenj, zadnje tri sezone je preživel pri hrvaškem Varaždinu, pred tem pa je bil član Zorje iz Luganska. S 26-letnikom želi Šuler zakrpati vrzel na levi strani obrambe, ki je nastala po poškodbah Gregorja Sikoška in Ignacia Guerrica. "Po 20-urnem potovanju je prisotna precejšnja utrujenost, vendar sem zelo vesel, da sem tukaj. Počaščen sem, da bom prvi japonski nogometaš v dresu najtrofejnejšega slovenskega kluba. Na Japonskem so doslej spremljali Maribor že zaradi Mihaela Mikića, ki je v naši državi pustil globoko sled. Upam, da bomo zdaj dobili nove navijače tudi zaradi mene," si je po 20-urnem popotovanju iz Japonske v Slovenijo zaželel Itsuki Urata.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta