(FOTO) Na derbiju v Velenju smeh, solze in zmaga za rokomet

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
10.03.2024 20:30

Slovenski rokometni el clasico je do zadnjega kotička napolnil Rdečo dvorano v Velenju in se končal po notah domačinov, ki so sosede iz Celja premagali z 32:27.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gorenje je z zmago nad večnimi rivali iz Celja naredilo enega od ključnih korakov v sezoni.
Sašo Bizjak

Obe ekipi sta obračun začeli na vso moč, tudi precej nepopustljivo, na trenutke grobo v obrambi, kar sta sodnika David Sok in Bojan Lah dosledno kaznovala. Gostje iz Celja so si, tudi na račun vratarja Roka Zaponška, v prvih desetih minutah nabrali tri gole prednosti. A njihova igra v obrambi je hitro zanihala, na levi velenjski strani se je izkazal robustni Matic Verdinek, ki je v prvem polčasu dosegel svoj tisoči gol v črno-rumenem dresu. Odličen je bil Enej Slatinek Jovičič, ki je pod vtisom na novo podpisanega podaljšanja pogodbe kar letel po igrišču. Ose so se tako po nekaj slabših minutah hitro vrnile v igro in z delnim rezultatom 5:1 prvič na tekmi povedle. "Tisoči gol, in to na derbiju," je po zmagi žarel Matic Verdinek. "To je nekaj, kar si lahko vsak samo želi. Zelo sem vesel tudi, da smo zmagali. A časa za slavje ne bo veliko, čaka nas še devet težkih tekem, če hočemo biti prvaki."

Sašo Bizjak

Domači so na krilih glasnih navijačev nadaljevali v podobnem tempu, brez popuščanja, in si nekaj minut pred koncem prvega polčasa priigrali že pet golov prednosti. Silovit je bil tudi velenjski vstop v drugi polčas, Branko Predović, ki se je kot lev boril na šestmetrski črti, je hitro zadel za prvo vodstvo s šestimi goli, Celjani pa so si v tistih trenutkih prislužili že svojo šesto dvominutno kazen. "Težko rečem, ali je bila igra groba. Bomo videli, kaj bo pokazal posnetek. Za mene ni nič grobega več v rokometu. Za vas, ki nas gledate, morda je, mi smo navajeni vsega hudega," se je nasmehnil Verdinek.

Velenjčani so deset minut pred koncem ostali brez do tedaj odličnega Urbana Pippa, ki je z bolečinami v levem kolenu odšepal z igrišča. A to jih ni zmedlo, še vedno so držali zanesljivih pet, šest golov prednosti. In ko je Emir Taletović dobrih pet minut pred koncem ubranil odlično priložnost Celja, ki je takrat igralo z dvema igralcema več, je zelo zadišalo po zmagi, vonj je nato ostal do konca. "Velik derbi. Toliko ljudi še ni bilo v Rdeči dvorani, odkar sem trener. Fenomenalna kulisa. Zmagal je rokomet. Ampak hitro bomo morali spustiti evforijo, čaka nas nadaljevanje prvenstva, brez tega ta zmaga ne pomeni nič," je bil zadovoljen domači trener Zoran Jovičič. Po njegovem sta k zmagi veliko prispevali dobra obramba in discipliniranost v napadu: "Vsi so na igrišču pustili svoj pečat. Težko bi nekaj ali koga izpostavil. Kapo dol mojim fantom. Zdaj nas čaka krajši premor, ki bo zelo koristen. Videli ste, da si je Pipp zvil gleženj, vsi so tudi izčrpani od Evrope, mi in Celjani."

Sašo Bizjak

Četrti zaporedni poraz (dva v ligi prvakov, dva v domačem prvenstvu) je krizo, v kateri so se znašli pivovarji, še poglobil. Puške sicer še ne bodo vrgli v koruzo, so pa igrišče zapuščali hitro in s precej sklonjenimi glavami, nekateri tudi s solznimi očmi. "Glavni razlog za poraz je bila naša koncentracija v zaključkih. Njihova vratarja sta v drugem polčasu ubranila veliko čistih strelov, v obrambi smo bili premehki," je bil razočaran Tadej Mazej, ki se bo že jutri zgodaj zjutraj odpravil na pot proti Španiji, kjer slovensko reprezentanco ta teden čakajo kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah. "Nekaj ur spanca, potem se tempo nadaljuje. Čakajo nas tri izjemno pomembne tekme, cilj je zagotovo dosegljiv, vsi verjamemo vanj, moramo iti le tekmo po tekmo in brez podcenjevanja nasprotnikov."

Sašo Bizjak

Ostali rezultati 19. kroga I. SRL: Škofja Loka – Trebnje 23:30 (10:15), Dobova – Ribnica 26:35 (12:17), Slovenj Gradec – Ljubljana 33:26 (20:12), Krka - Ivančna Gorica 30:21 (14:8), Slovan – Škofljica 31:25 (14:13), Ormož – Koper 28:26 (14:13); vrstni red: 1. Trebnje 33 točk, 2. Velenje 31 (tekma manj), 3. Celje 29, 4. Krka 24, 5. Ormož 23, 6. Koper 22, 7. Ribnica 20, 8. Slovenj Gradec 20, 9. Ivančna Gorica 14, 10. Slovan 13, 11. Škofja Loka 12, 12. Škofljica 11, 13. Ljubljana 6, Dobova 6 (tekma manj).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta