(FOTO) Nizozemci po preobratu prek Turkov v polfinale EP

STA, A.L.
06.07.2024 23:00

Nizozemska nogometna reprezentanca je v tekmi četrtfinala na evropskem prvenstvu v Berlinu z 2:1 (0:1) premagala Turčijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Nizozemci se bodo v sredo v polfinalu merili z Angleži, ki so danes v Düsseldorfu po streljanju enajstmetrovk ugnali Švicarje.

EPA
Reuters

Nizozemci so po zmagi nad Poljaki, remijem proti Franciji in porazom proti Avstriji v izločilne boje napredovali šele kot najboljša tretjeuvrščena ekipa. So pa oranžni kakovost pokazali proti Romuniji v osmini finala in slavili s 3:0.

EPA

Turki so se v osmino finala prebili z drugim mestom v skupini. V razburljivi tekmi so ugnali Gruzijo, nato so jih nadigrali Portugalci, za konec je sledila zmaga proti Češki. V napetem obračunu osmine finala so izločili Avstrijce z 2:1.

Reuters

Turke je v vodstvo popeljal Samet Akaydin v 35. minuti. Nizozemci so v drugem polčasu krenili po izenačenje, dočakali so ga 70. minuti z golom Stefan De Vrija. Za nizozemski preobrat je bil v 76. minuti z avtogolom krivec Mert Müldür.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta