(FOTO) Posnetek biatlonca s tekme na Pokljuki obšel svet, poznavalci zgroženi: "To je smrtno nevarno"

A.L.
11.01.2023 09:45

Na dogodek se je že med prenosom odzval nekdanji vrhunski biatlonec Herbert Fritzenwenger.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Letošnji svetovni pokal na Pokljuki si bodo ljubitelji biatlona zapomnili tudi po Belgijcu Thierryju Langerju, ki je na tekmi mešanih štafet kršil pravila varnega rokovanja s strelnim orožjem. Po padcu so se pojavile težave s puško, ki pa jih je 31-letnik reševal na neustrezen način. Pogledal je v cev strelnega orožja in jo poskušal očistiti s pomočjo tekaške palice.

EPA
EPA

Na dogodek se je že med TV-prenosom odzval nekdanji vrhunski biatlonec Herbert Fritzenwenger, ki je dejal, da upa, da je Langer odstranil nabojnik. "To je smrtno nevarno." Norveški biatlonec Johannes Dale je medtem dejal: "To je nekaj, česar kot biatlonec nikoli ne smeš narediti. Prvo pravilo biatlona je spoštljivo ravnanje z orožjem."

EPA

Nekdanji nemški biatlonec Sven Fischer pa je Mednarodno biatlonsko zvezo (IBU) celo pozval k diskvalifikaciji tekmovalca. "Vedno moraš pričakovati, da se lahko nekaj zgodi. Pod nobenim pogojem ne smeš puške uperiti v glavo ali katerikoli drug del telesa," je povedal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta