Svetovni pokal na Pokljuki: Puška še ni orožje bolne Anamarije

Borut Planinšič ml.
05.01.2023 19:30

Štiridnevni program svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki se je za naša dekleta začel slabo, s sprintersko uvrstitvijo od 69. do 71. mesta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalki Elviri Öberg je šlo na strelišču precej bolje kot slovenskim tekmovalkam.
EPA

Z optimizmom po prvem delu sezone se je naš biatlonski tabor spravil na uvodno dejanje štiridnevnega programa svetovnega pokala na Pokljuki, sprintersko tekmo deklet. Pa se je končalo - zgrešeno. Dobesedno. Anamarija Lampič je šestkrat ustrelila mimo in pristala na 69. mestu. Pa je bila s svojim močnejšim orožjem, tekom, še najboljša Slovenka, čeprav v 7,5 kilometra ni mogla nadoknaditi skoraj nič. Mesto za njo je končala Polona Klemenčič, dve mesti zadaj Živa Klemenčič. Kar pomeni, da na zasledovalni tekmi naših punc ne bo.

"Ne gre vedno. Nisem zadovoljna s streljanjem leže, tudi s tekom ne najbolj," je priznala Anamarija Lampič, ki je na prvem postanku zgrešila dvakrat, na drugem kar štirikrat, in pokazala, da ji v preobrazbi iz šampionke smučarskega teka v novinko s puško še precej manjka. "Vem, da sem sposobna imeti 'nulo'. Ampak še zmeraj zelo niham, več je zgrešenih strelov kot zadetih." Med prazniki je bila bolna in je tri dni preležala. "Čutim posledice, tudi pekoče grlo," je dejala, a se ni predala malodušju: "Bila je dobra izkušnja. Iz tekme v tekmo se učim, potrebujem jih čim več."

Za uvrstitev na stopničke je bila potrebna strelska popolnost. In ob tem je bila najhitrejša Švedinja Elvira Öberg, ki je na Rudnem polju pogrešala obolelo sestro in tekmico Hanno. "V teku se nisem počutila najboljše, morda zaradi visoke nadmorske višine. A zelo sem zadovoljna, da sem bila zbrana na strelišču," se je veselila 23-letnica, ki je drugič zmagala v sprintih za svetovni pokal, na Pokljuki pa sploh prvič.

Jutri ob 14.20 bo moški sprint, v soboto sledita zasledovalni tekmi, v nedeljo mešane štafete.

Rezultati: 1. Elvira Öberg (Švedska) 20:25,2 (0 zgrešenih strelov), 2. Julia Simon (Francija) +6,9 (0), 3. Dorothea Wierer (Italija) 18,7 (0), 4. Paulina Batovska Fialkova (Slovaška) 26,5 (1), 5. Marketa Davidova (Češka) 28,7 (1), 6. Denise Herrmann-Wick (Nemčija) 36,3 (2) ... 69. Anamarija Lampič 2:54,0 (6), 70. Polona Klemenčič 2:59,8 (3), 71. Živa Klemenčič (vse Slovenija) 3:07,6 (2); svetovni pokal: 1. Simon 546 točk, 2. E. Öberg 485, 3. Herrmann-Wick 396 ... 33. P. Klemenčič 83, 43. Lampič 45.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta