(FOTO) Prva liga: Pokal že v Celju, Aljoša Matko lovi še drugega

ŠR
12.05.2024 18:10

V Celju slavje ob naslovu državnih prvakov v nogometu. Aljoša Matko z dvema goloma za zmago nad Koprom odprl boj za top strelca lige. V zadnjem krogu prve lige napet troboj za obstanek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani so drugič nogometni prvaki.
Andrej Petelinšek

Nogometno Celje je dočakalo svoje drugo šampionsko slavje. Naslov, ki so ga osvojili že pred dvema tednoma, so domači nogometaši potrdili z zmago nad Koprom in nato s kapetanom Denisom Popovićem dvignili pokal, namenjen državnim prvakom. Po štirih letih, ko jih je v nenavadni sezoni kovida do vrha popeljal trener Dušan Kosić, je tokrat temelje podviga udaril Albert Riera, do konca je Celjane spravil Damir Krznar.

Slavje je na stadion Z'dežele privabilo okoli 4500 gledalcev. V 35., predzadnjem krogu prve lige so dobili domačo zmago z 2:1 in nekaj šokantnih trenutkov. Aljoša Matko je v 14. minuti zadel prvi in napovedal lov na Arnela Jakupovića (NK Maribor) na lestvici top strelcev lige. Enajstmetrovko mu je Jan Koprivec sicer ubranil, a je bil Matko prvi pri odbiti žogi in popravil je napako. V 27. minuti je izenačil Luka Vešner Tičić. V 75. minuti pa je znova zadel Matko in se z 17 goli izenačil z Jakupovićem. Brez zapleta spet ni šlo, a po dolgi negotovosti ob pregledu posnetka je zadetek vendarle obveljal.

Andrej Petelinšek

"Nikoli ni lahko osvojiti naslova državnega prvaka. Najprej nekaj dni slavja, ampak predsednik kluba že terja vso resnost v pripravi moštva za novo sezono. Cilji bodo spet visoki," je dejal trener - prvak Damir Krznar. "Dolga, težka sezona je bila. Začel sem jo celo kot drugi vratar, dobil na evropski tekmi na Portugalskem zaupanje trenerja Riere in naposled je bila uspešna za vse nas. Klub raste, čaka nas še veliko lepega," napoveduje vratar Matjaž Rozman, v tej sezoni najboljši igralec prvakov po izboru celjskih navijačev.

"Bili smo oškodovani, po takšni tekmi ne moremo biti nič drugega kot jezni," je nad sodniškimi odločitvami bentil trener Kopra Oliver Bogatinov. Morda bo v Evropo vodilo tudi četrto mesto, Koprčani pa zanj bijejo boj z Bravom, ki je v 35. krogu gostil Muro. Bilo je 1:1, za Muro je zadel Robert Čakš (51.), izenačil je Rok Maher (89.).

Andrej Petelinšek

Na drugem koncu prvoligaške lestvice se je zapletlo. Rogaška je tudi zaradi zapletov s tekmovalno licenco, ki so ji pred finalom pokala konec sezone spremenili v nočno moro, kakršen je bil tudi začetek moštva iz Rogaške Slatine (vmes je dobro mešalo štrene tekmecem), razpadla v enem najpomembnejših obračunov za obstanek. Aluminij je v Rogaški Slatini zmagal s 4:1. Iz petih strelov v okvir vrat je v prvem polčasu dal vse štiri gole: Rok Schaubach v 23., Tom Kljun v 36., Barnabas Tanyi v 42. in 45. minuti. Patrik Mijić je v 63. minuti prispeval častni zadetek za potolčene domačine.

Pred zadnjim krogom se je boj za obstanek in morebitne dodatne kvalifikacije, če bodo sploh potrebne, spremenil v napet troboj. Aluminij, ki v soboto gosti Domžale, je na repu lestvice dve točki za Rogaško, ki mora v zadnjem krogu k Muri, in točko za Radomljami, ki bodo igrale doma s Celjem. Radomlje so se v soboto s sosedi iz Domžal razšle z 1:1. Strelca: Tin Hrvoj (11.) z avtogolom za Domžale, Darly Nlandu (35.) za goste.

Aljoša Matko in Arnel Jakupović iz Maribora sta na vrhu lestvice strelcev izenačena s 17 goli.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta