(FOTO) Prva slalomska vožnja na Zlati lisici: Boljši vtis Slovenk, Hrvatica po hrbtu do drugega mesta

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
07.01.2024 11:30

Po prvi slalomski vožnji na Zlati lisici v vodstvu Slovakinja Petra Vlhova, Hrvatica Leona Popović po hrbtu do drugega mesta. V finalu dve Slovenki – Ana Bucik na 9. in Andreja Slokar na 17. mesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvatica Popovićeva je kljub padcu tik pod vrhom in ima pred drugo vožnjo odlično izhodišče. Za Slovakinjo Petro Vlhovo zaostaja 26 stotink.
Robert Balen

Sobotni veleslalom, kjer nobena od Slovenk ni prišla do točk, si je v živo ogledalo dobrih 3.000 navijačev. Vzdušje je bilo kljub nekoliko slabšim nastopom naših, na svoj račun niso prišli niti številni slovaški navijači, dobro. Še bolje pa je v ciljni areni v Podkorenu danes, ko se je zbralo še več navijačev, med katerimi prednjačijo Primorci, ki pesti stiskajo za Ano Bucik in Andrejo Slokar. Ti sta danes precej bolj nasmejani, Bucikova je po prvi vožnji deveta, Slokarjeva pa 17. "Proga se je nekoliko bolj načela kot včeraj, sem že iz štarta videla da so neke špure, da bo treba biti pravočasen, to mi je z izjemo zadnjega dela, kjer sem pustila preveč časa uspelo, sicer pa kar lepa vožnja. Sama postavitev ne bi rekla, da je posebno zahtevna, je pa sneg precej zahteven in te precej hitro kaznuje, si ne smeš privoščit nobenih napak. V drugo bom napadla in upam, da nadgradim drugi tek," je dejala Bucikova.

Andreja Slokar
Robert Balen
Ana Bucik
Robert Balen

Tako kot na veleslalomu je po prvi polovici tekme tudi tokrat v vodstvu Petra Vlhova, ki je dobro unovčila štartno številko 1. Drugo mesto si delita Hrvatica Leona Popović in Nemka Lena Dürr. Za še posebej spektakularen prihod je v cilj je poskrbela naša južna soseda, ki se je ob zadnjih vratcih padla, ciljno črto pa prečkala po hrbtu, a pravilno. Hrvaškim navijačem, ki jih je tudi zaradi šolskih počitnic te dni v Kranjski Gori še posebej veliko, je sicer za trenutek zastal dih, a Popovićeva se ob padcu na poškodovala. Slalom je potekal tudi v znamenju odstopov, do cilja ni prišla prva favoritinja Mikaela Shiffrin, ki ji vitranška strmina ne leži. Ta konec tedna si bo gotovo bolj zapomnila po nastopu svojega partnerja Aleksandra Aamodta Kildeja v Adelbodnu, kjer se je prvič v karieri uvrstil na veleslalomski zmagovalni oder.

Robert Balen
Petra Vlhova
Robert Balen

Druge vožnje tudi danes ne bo dočakala niti Neja Dvornik, ki ji je do uvrstitve v finale zmanjkalo osem stotink in Nika Tomšič, ki je odstopila. "Razmere niso najbolj prijetne, ampak dosti dobre, da se še dan, ampak je treba viti dinamičen, da ne greš čisto kontra smučinam, ki so se naredila. Jaz nisem našla pravega tempa, sploh v zgornjem delu. Ponekod so samo smučine, ponekod se dela rob pri kolu, je treba biti kar prilagodljiv po celi progi," je svoj nastop komentirala Dvornikova, ki ji torej ta konec tedna ni uspelo priti do tako želenih točk svetovnega pokala. 

Neja Dvornik
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta