(FOTO) Sedmi poskus v ligi prvakov, sedmi poraz Celja: (Z)manjkalo agresivnosti, ki jih sicer krasi

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
15.11.2023 21:12

Rokometaši Celja so v Zlatorogu zabeležili še sedmi poraz v ligi prvakov. Zmaga madžarskega Veszprema, enega bolj vročih klubov v Evropi, ni bili ogrožena niti v enem trenutku

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani se bodo z Veszpremom znova srečali že prihodnji teden, takrat na njihovem terenu.
Igor Napast

Tako poln kot nocoj Zlatorog v tej sezoni lige prvakov še ni bil. Da je ob gostovanju madžarskega Veszprema, ki je od Celja oddaljen nekaj več kot tri ure vožnje z avtomobilom, vselej velik del dvorane obarvan rdeče, so pivovarji že navajeni. Svoje ljubljence si je tokrat ogledalo kakšnih 600 od zmag razvajenih navijačev. Pred gostovanjem v Celju je namreč Veszprem v domačem prvenstvu premagal velikega rivala iz Szegeda, v ligi prvakov pa pred tremi tedni na kolena spravil tudi Barcelono.

Igor Napast

Celjani so sicer v tekmo krenili pogumno, Rok Zaponšek v vratih je vlival upanje, a ne popolnoma ustavil naleta Veszprema, za katerega je v 6. minuti prvič zadel tudi pri celjskih navijačih še vedno priljubljeni Gašper Marguč. Sredi prvega polčasa je prednost madžarskega prvaka, ki ga je Celje premagalo le enkrat na dosedanjih 17 tekmah, znašala že plus pet (5:10). Veszprem je bil nevaren iz domala vseh položajev, mreža se je tresla od blizu in daleč, prevečkrat tudi iz protinapadov, na daleč je bila vidna tudi fizična (pre)moč Madžarov. V igro je vmes vstopil 17-letni Mai Marguč, ki se je v prvi ekipi znašel namesto poškodovanega Žige Mlakarja in prvič okusil, kako je igrati proti bratu Gašperju. Hitro se je vpisal tudi med strelce. Do konca prvega polčasa so Celjani zaostanek sicer zmanjšali na pet, a 22 prejetih golov je bilo odločno preveč. "Med polčasom sem fantom povedal, da nisem povsem zadovoljen. Celjani so nam ob koncu polčasa dali preveč golov, mi smo preveč strelov zgrešili. Bil sem zaskrbljen nad situacijo," je prvih 30 minut opisal trener Veszprema Momir Ilić.

Igor Napast

Če je bil do odmora med pivovarji najbolj kreativen in učinkovit Tim Cokan, pa je v drugi polčas izjemno krenil Mitja Janc. Tudi zaradi njega prednost Veszprema sprva ni naraščala. Domači so imeli vmes celo priložnost, da se približajo na le tri gole, to so čutili tudi navijači, a Madžari, pri katerih so se že sredi drugega polčasa med strelce vpisali skoraj vsi igralci, so stopili na plin in ušli, tudi na račun preveč celjskih izključitev ter slabe obrambe, na varnih osem golov prednosti. Gostje, pri katerih se je strelsko najbolj izkazal Hugo Descat, so tekmo mirno pripeljali do konca in vknjižili svojo šesto letošnjo zmago. Celjani so po sedmih krogih še brez nje.

Igor Napast

"Zasluženo so zmagali, skozi celotno tekmo so bili boljši, pokazali so superiornost, ki jo imajo. Poskušali smo se upirati, a proti njim ni lahko igrati. Nismo bili dovolj agresivni, kar nas krasi v tej sezoni. Strah me je bilo, da na tekmi ne bi izgubil še kakšnega igralca, že tako nas je malo. Nič, gremo naprej, v soboto nas že čaka nova tekma v državnem prvenstvu," je povedal domači trener Alem Toskić. "Morate vedeti, da so oni za dva razreda boljši, ko pride v igro en igralec, je še boljši kot prejšnji. Upam, da bomo v prihodnje vzeli kak skalp, obljubim pa lahko da se bomo borili," pa je opisal Rok Zaponšek.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta