(FOTO) Slovenija pred polnimi Stožicami nadigrala Hrvaško

Gr.G.
30.06.2022 22:10

Košarkarji Slovenije so v kvalifikacijah za SP premagali Hrvaško s 97:69.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Zivulovič

Slovenska košarkarska reprezentanca je vknjižila tretjo zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023. Pred razprodanimi Stožicami je pod taktirko Luke Dončića in Gorana Dragića premagala Hrvaško s 97:69 (33:8, 54:35, 76:51).

Luka Dončić priznava, da še ni v pravi formi, a da kmalu bo.
BOBO

Za Slovenija je bila to predzadnja tekma v prvem delu kvalifikacij. V nedeljo jo čaka še gostovanje v Stockholmu, v drugem delu pa novih šest tekem z nasprotniki iz skupine D - Nemčija, Izrael, Poljska, Estonija. Na SP, ki bo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, se bodo uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela.

Žiga Živulovič/bobo

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so v petih nastopih dvakrat premagali Hrvaško, enkrat Švedsko in dvakrat izgubili s Finsko. V skupini C zasedajo drugo mesto za Finsko, ki ima štiri zmage, glede na to, da se v drugi del prenašajo vsi izidi iz prvega dela, pa bo pomembna tudi nedeljska tekma ob 17. uri proti Švedski.

Borut Živulovič

Za Gorana Dragića je bil to zadnji nastop v državnem dresu pred domačo publiko. Kapetan zlate reprezentance iz Istanbula 2017 je v slabih 22 minutah na parketu dosegel 19 točk (met 8:16), ob predstavitvi pred tekmo pa je bil s strani gledalcev nagrajen s stoječimi ovacijami.

Žiga Živulovič/bobo

Luka Dončić je za las zgrešil trojnega dvojčka - 21 točk, 10 podaj, 8 skokov, Mike Tobey se je izkazal s 16 točkami in 13 skoki, med strelce pa se je vpisalo še osem drugih slovenskih košarkarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta