(FOTO) Slovenski rokometaši pred odhodom v Lille v Parizu izgubili proti Nemcem

STA, Gr.G.
04.08.2024 15:35

Slovenski in nemški rokometaši so si že pred medsebojno tekmo izborili nastop v četrtfinalu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu skupinskega dela olimpijskih iger izgubila proti Nemčiji z 29:36 (14:23). Slovenija, ki je v skupini A premagala Hrvaško, Švedsko in Japonsko ter izgubila proti Španiji in Nemčiji, se je uvrstila v četrtfinale, ki bo 7. avgusta v Lillu.

Reuters
Reuters

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Kristjan Horžen s sedmimi in Nik Henigman s štirimi goli, vratarja Urban Lesjak in Urh Kastelic pa sta skupno zbrala osem obramb.

Reuters

Slovenski in nemški rokometaši so si že pred medsebojno tekmo izborili nastop v četrtfinalu. Švedi so na današnji prvi tekmi zanesljivo premagali Japonce s 40:27, tekma med Španci in Hrvati pa se bo pričela ob 21. uri.

Po nepolnem zadnjem krogu v skupini A je Nemčija zbrala osem, Švedska in Slovenija po šest, Španija in Hrvaška (obe tekmi manj) po štiri, Japonska pa ni osvojila nobene točke.

Reuters
Reuters

V četrtfinale se bodo uvrstile najboljše štiri reprezentance iz skupine A, ki se bodo na stadionu Pierre Mauroy v Lillu 7. avgusta pomerile z najboljšimi štirimi izbranimi vrstami iz skupine B.

Reuters

V skupini B ima Danska (tekma manj) osem, Egipt sedem, Norveška (tekma manj) šest, Francija (tekma manj) tri, Madžarska (tekma manj) dve točki, Argentina pa je brez njih.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta