(FOTO) Zaspani Celjani proti skromni Flori do preobrata v drugem polčasu

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.07.2024 21:28

Nogometaši Celja so na povratni tekmi s Floro po prvem polčasu zaostajali, nato pa priredili preobrat in napredovali s skupnih 7:1. Slovenski prvaki bodo v Evropi to sezono igrali vsaj osem tekem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljoša Matko je v 73. minuti izenačil in začel preobrat proti skromni Flori.
Andrej Petelinšek

Drugič Celjani igrajo v kvalifikacijah za ligo prvakov in še drugič je dvakratnim slovenskim prvakom v prvem krogu uspelo napredovati. Velik korak proti drugemu krogu kvalifikacij za ligo prvakov so izbranci Damirja Krznarja naredili že pred enim tednom v estonski prestolnici, ko so kljub mnogim zapravljenim priložnostim s 5:0 premagali Floro, katere član je tudi stari znanec s slovenskih zelenic, 39-letni Konstantin Vassiljev.

Andrej Petelinšek

Estonski prvaki v novi sezoni domačega prvenstva, ki v primerjavi s slovensko ligo poteka v koledarskem letu, niso tako uspešni kot lani, saj po dvajsetih odigranih tekmah zasedajo tretje mesto, za vodilnim moštvom Levadia pa zaostajajo kar 15 točk. Skromno formo so pokazali tudi na prvi stopnički v Evropi, toda v knežjem mestu se ob podpori deseterice navijačev iz Estonije niso predali, temveč so na oko nemotiviranim Celjanom povzročali nekaj preglavic.

Andrej Petelinšek

Celjani so na prvi domači tekmi v sezoni lepo zapolnili osrednjo tribuno Stadiona Z'dežele, a to je bilo glede obiska, ob nekaj deset organiziranih navijačih, tudi vse. Na vroč večer, ko je na začetku tekme ob 19. uri termometer kazal 34 stopinj Celzija, je na evropsko tekmo prišlo manj kot 2400 gledalcev. Morda jih bodo več privabili bolj odmevni nasprotniki? Še vsaj trije evropski tekmeci bodo po napredovanju Celja v knežje mesto prišli to poletje. Najprej boljši iz dvoboja Slovan Bratislava - Struga (na prvi tekmi so s 4:2 slavili Slovaki, povratni obračun bo danes v Severni Makedoniji).

Andrej Petelinšek

Če bodo Celjani lahko vse kvalifikacijske evropske tekme igrali na svojem igrišču, še ni znano, saj še vedno potekajo obnovitvena dela. Kontrolna soba za policiste in varnostne službe je že urejena, vrtljiva vrata na vhodih na stadion prav tako, nekaj lepotnih popravkov je bilo deležno tudi pročelje objekta. Večji zalogaj Mestno občino Celje, ki je lastnik stadiona, čaka v naslednjih tednih, ko je treba Uefinim zahtevam primerno urediti še delovne pogoje za novinarje in povečati kapacitete za pomembne goste.

Andrej Petelinšek

Glede na podobo grofov v prvem polčasu povratne tekme s Floro bo za uvrstitev v skupinski del kakšnega od evropskih tekmovanj - v naslednjih treh dvobojih bo potrebno premagati vsaj enega tekmeca - več morala pokazati tudi ekipa Damirja Krznarja. Flora je bila slovenskim prvakom nedorasel tekmec, kar je bilo pričakovati, toda v prvem delu dvoboja so Estonci povedli. V 12. minuti je zadel napadalec Flore Tony Varjund.

Pet menjav je v primerjavi s prvo tekmo v začetni postavi naredil hrvaški strateg, želenega odziva najbrž ni dobil, saj Celjani do glavnega odmora, ob tistih za ohladitev in hidracijo, niso bili nevarni. Apatična podoba rumeno-modrih je zmotila tudi gledalce, ki so ekipi namenili nekaj žvižgov.

Celje - Nogomet - Celje - Flora Talin - AvtorAndrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

V drugem delu so Celjani stvari postavili na pravo mesto in poskrbeli za rast klubskega in državnega koeficienta. V 52. minuti je rezervist Žan Karničnik kot prvi pri gostiteljih streljal v okvir vrat, ko se je od sredine igrišča sprehodil do kazenskega prostora Estoncev. V 59. minuti je novinec Armandas Kučys, ki se na prvi tekmi ni proslavil, tudi tokrat po podaji Aljoše Matka zapravil veliko priložnost. V 73. minuti je po prekršku Vladislava Kreida nad Matkom sodnik dosodil enajstmetrovko, ki jo je najboljši strelec prejšnje sezone prve lige tudi izkoristil. Za popolni preobrat pa je s strelom z roba kazenskega prostora ob slabem posredovanju vratarja Flore gol dosegel Žan Karničnik.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta