(ODZIVI) Šimundža: Nismo zadovoljni z rezultatom, morali bi jih kaznovati. Kerkez: Botev si zasluži nekaj večjega

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.07.2024 09:41

Mariborčani so na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo izgubili z 1:2.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grega Wernig

Vijoličasti so sezono začeli s porazom na gostovanju v Bolgariji. "Vsekakor nismo zadovoljni z rezultatom. Da je nasprotnik zahteven, smo vedeli že od žreba. Nanj smo se pripravili in odgovorili dobro. Zadeli so dvakrat, mi enkrat. Imeli smo še nekaj priložnosti. Po takšni tekmi nismo zadovoljni, ker ne želimo biti všečni, ampak uspešni. Smer poti, po kateri smo šli v Evropo na prvi tekmi v sezoni, je prava. Glede na to, da je prva uradna tekma, je treba določene zadeve tudi razumeti in sprejeti. Zaslužili bi si več, a to je nogomet. Ne dvomim pa, da na povratni tekmi Botev čaka zelo zahtevna naloga,” je po obračunu dejal trener Maribora Ante Šimundža.

Gostitelji so hitro povedli, že v 9. minuti je z glavo zadel Ujah. V 18. minuti je izenačil Pijus Širvys, v nadaljevanju prvega polčasa pa sta si ekipi priigrali še nekaj priložnosti, Bolgari so zadeli tudi okvir vrat. Med polčasom je Šimundža zaradi poškodbe Hilala Soudanija zamenjal z Etiennom Beugrejem. Napadalec iz Slonokoščene obale je v drugem delu zadel okvir vrat, po njegovem poskusu pa so znova bolje zaigrali bolgarski pokalni prvaki in v 74. minuti je Nikola Iliev dosegel gol za zmago z 2:1.

"Morali smo prestati začetni pritisk, ki pa ni bil tako močno izražen. Sicer smo dobili zadetek, a je bilo pomembno, da v tistih trenutkih nismo izgubili glave. Ohranili smo avtomatizme v naši igri, imeli veliko situacij, ki bi jih lahko boljše izkoristili. Botev nas ni presenetil z igro. Igrali so, kot smo pričakovali, s številnimi tranzicijami. V drugem polčasu smo bili le enkrat prepozni in so zadeli. To bi morali preprečiti, sicer pa smo skozi celotno tekmo dobro nadzorovali dogajanja. V treh, štirih situacijah bi se lahko odločili za udarec namesto za podajo. Preveč smo zapletali in nismo bili dovolj konkretni pri zaključkih. Toda upoštevati je treba, da je šlo za prvo tekmo v sezoni. Ko jih bo za nami več, verjamem, da bomo posegali po boljših odločitvah. Soudani? Čutil je bolečine in nismo želeli tvegati. Preventivno je zapustil igro, saj nas čaka še povratna tekma. Videli bomo, kako bo z njim v naslednjih dneh. Nekaj okoliščin nam ni šlo na roko, se pa je znova izkazalo, kaj pomeni igranje na mednarodnem prizorišču. Priložnosti, ki si jih ustvariš, moraš izkoristiti. Nasprotniku pa jih preprečiti. Ko je možnost kaznovati, bi to morali storiti, kot so nas tekmeci v drugem polčasu. Iz tega stališča moramo narediti korak naprej," razlaga Šimundža.

Strateg vijoličastih verjame, da bo Maribor čez en teden boljši tekmec. "Igrati tukaj in pred našimi navijači je velika razlika. Tukaj je domače igrišče, s številnimi navijači, prednost za njih, v Ljudskem vrtu bo za nas. Zaradi energije, ki jo bomo imeli in jo moramo uporabiti v svojo prid. Maribor je v evropskih tekmovanjih kot klub izkušenejši in skušali bomo te prednosti izkoristiti, nič pa ni samoumevnega. Če ne bomo na najvišji možni ravni na povratni tekmi, ne bo v redu. Ampak upam in verjamem, da bomo storili vse, da bomo čez en teden še za stopnjo, če ne dve, boljši ter v skupnem seštevku uspešnejši od tekmecev," napoveduje 52-letnik.

Trener Boteva Dušan Kerkez je po tekmi hvalil svoje nogometaše in glasne navijače rumeno-črnih. "Dobro smo se pripravili, da smo lahko povedli pred to fantastično publiko. Odlično je, da sta dva naša nogometaša dosegla gol. Vesel sem, da so me navijači tako toplo sprejeli in da glasno podpirajo ekipo, jaz pa jim skušam to vrniti. Po osvojenem pokalu si navijači zaslužijo nekaj večjega, Botev si to zasluži. Po prvi tekmi v sezoni verjamem, da bomo v prvenstvu nastopili veliko bolje kot lani. V Mariboru bo težko, imajo dobre igralce," je povedal Srb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta