Gajser izgublja prednost

zom
28.07.2024 18:31

Na VN Flandrije je Tim Gajser osvojil četrto mesto, šest dirk pred koncem mu glavna tekmeca v skupnem seštevku dihata za ovratnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gajser ima le še 24 točk prednosti pred Pradom, kar lahko izgubi že v eni vožnji.
Hondaracing

Po zmagi v češkem Loketu se belgijski Lommell za vodilnega motokrosista v elitnem razredu MXGP ni izšel najbolje. No, skupno četrtemu mestu na VN Flandrije se ne bi smelo gledali v zobe, a petkratni svetovni prvak je v boju za nov naslov izgubil nekaj dragocenih točk proti največjima tekmecema. 50 točk je z zmagama v obeh vožnjah prejel Nizozemec Jeffrey Herlings, 44 točk za dve drugi mesti aktualni prvak Jorge Prado, Gajser pa za peto in četrto mesto "le" 34. Rdečo tablico vodilnega v SP je sicer še zadržal, saj ima 705 točk, 24 več od Prada in 38 več od Herlingsa. A tekmovalci so šest dirk pred koncem sezone tako skupaj, da lahko ena sama dirka povsem premeša vrstni red med njimi. 

Obe vožnji sta si bili sicer kar podobni; najbolje je obakrat startal Prado, a ga je v nadaljevanju Herlings prehitel, v boju z nekdanjim prvakom (2015) Romainom Febvrejem pa je Gajser obakrat potegnil kratko. V prvi vožnji se je sicer pred njiju uvrstil Calvin Vlaandern.

Drugi Slovenec Jan Pancar se v prvi vožnji na težkem terenu sprva ni najbolje znašel. V kvalifikacijah je bil 25., proti koncu prve vožnje pa je nekaj mest pridobil, tako da je nazadnje vožnjo končal na 21. mestu. Boljši je bil v drugo, ko se je proti koncu prebil med dvajseterico oziroma med dobitnike točk. Z dodatnima dvema jih ima v SP skupno 176, kar ga uvršča na 15. mesto. 

Naslednja dirka bo 11. avgusta v švedski Uddevalli. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta