Gajser po padcu peti v prvi vožnji Argentine, Pancar 15.

STA, A.L.
10.03.2024 19:49

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na uvodni dirki sezone svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP v Argentini osvojil peto mesto, potem ko je padel v prvem krogu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gajser je sicer sezono v argentinski Villi La Angosturi začel odlično, saj je dobil sobotne kvalifikacije.
Andrej Petelinšek

Drugi Slovenec, novinec v tem razredu Jan Pancar je prvo vožnjo končal na 15. mestu. Najhitrejši je bil svetovni prvak Španec Jorge Prado.

Gajser je sicer sezono v argentinski Villi La Angosturi začel odlično, saj je dobil sobotne kvalifikacije.

Danes takoj po startu ni bil povsem v ospredju, pred koncem prvega kroga pa se je prebil na tretje mesto. A je nato v enem od zavojev padel in precej izgubil, nadaljeval je šele kot 13. Do konca vožnje je sicer večino izgubljenega nadoknadil, se do konca prebil do petega mesta, prav na vrh pa ni več mogel poseči.

Vožnjo je brez večjih težav dobil branilec naslova iz lanske sezone Prado pred Francozom Romainom Febvrom in Latvijcem Paulsom Jonassom.

Drugi slovenski predstavnik Pancar pa je končal prvo vožnjo v karieri v tem razredu. V sobotnih kvalifikacijah je bil za uvod v MXGP 15., danes pa se je v prvi vožnji tudi večinoma gibal okrog tega mesta, nazadnje je tudi vožnjo končal kot 15. in s tem dobil prvih šest točk v MXGP.

Druga vožnja v Argentini bo na vrsti ob 20.10.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta