Gloria Kotnik se je po poškodbi oglasila na Instagramu in sporočila: "Hvala vsem, ki ste poskrbeli zame"

A.L., STA
21.01.2023 11:11

Triintridesetletna deskarka je ob koncu preteklega leta prvič v karieri slavila na tekmah svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v italijanski Cortini d'Ampezzo, na prvem v novem koledarskem letu pa ni imela sreče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Slovenska deskarka Gloria Kotnik bo zaradi poškodbe hrustanca v levem kolenu morala počivati na prihajajočih tekmah svetovnega pokala v bolgarskem Banskem in kanadskem Blue Mountainu, je v izjavi za javnost sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS). Kotnik je padla na zadnji postaji svetovnega pokala v švicarskem Scuolu.

Triintridesetletna deskarka je ob koncu preteklega leta prvič v karieri slavila na tekmah svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v italijanski Cortini d'Ampezzo, na prvem v novem koledarskem letu pa ni imela sreče.

Ob odstopu na sobotni tekmi v Švici si je namreč poškodovala koleno in končala v bolnišnici. Po pregledu in opravljeni magnetni resonanci v Sloveniji je jasno, da bo morala izpustiti januarske tekme ta konec tedna v Bolgariji ter naslednji vikend v Kanadi.

"Magnetna resonanca je pokazala poškodbo hrustanca v levem kolenu. Stanje je trenutno negotovo. Začenjam rehabilitacijo. Po kontroli v začetku naslednjega tedna bo znano, ali bo potreben operativni poseg. Zaenkrat je jasno le to, da ta vikend v bolgarskem Banskem in pa naslednji konec tedna v kanadskem Blue Mountainu zagotovo ne bom nastopila," je po zdravniškem pregledu za SZS povedala Velenjčanka.

Ta je v tej sezoni trikrat zasedla mesto med najboljšo deseterico. Ob zmagi v Cortini ji je to uspelo še s četrtim mestom na paralelnem veleslalomu v italijanski Carezzi ter z osmim mestom na paralelnem slalomu v Winterbergu v Nemčiji.

Zdaj se je deskarka oglasila na Instagramu in sporočila: "Hvala vsem, ki ste poskrbeli zame oziroma moje koleno. Posebna zahvala dr. Vogrinu, ki se je hitro odzval na mojo situacijo in tudi opravil operativni poseg."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta