(GOST KOMENTATOR) Goran Jagodnik: Končno prava obramba

"Za Slovenijo se pravi test sposobnosti začne v drugem skupinskem delu, z Avstralci in Nemci. Seveda smo zmožni iti še čez to, najmanj do četrtfinala, a ne bo lahko," pravi Večerov gost komentator Goran Jagodnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

O tekmi z Gruzijo le - same pohvale. Obramba, ki so jo tako kritizirali po uvodni tekmi s košarkarji Venezuele, ta obramba, ki je bila naša rana že med pripravami za svetovno prvenstvo, je bila proti Gruziji končno prava. Napad pa ... itak je konstantno dober, Slovenija lahko vsakomur nasuje od 85 do 100 pik. Niti ene kritike nimam.

Naši "beki" so proti Gruzijcem šli na žogo agresivno, kot je treba iti. To je nadvse pomembno, kajti tako kot se postavijo oni, tako se cela obramba postavi. Potem je vsem lažje. Zato smo nevtralizirali gruzijsko višino in se prepričljivo bodli z njenimi centri. Tokrat je torej v obrambi vse štimalo in zmaga je celo takšna, kakršne nisem pričakoval. Da bomo tekmo dobili, sem vedel, a plus 21, to je kar presenetljivo visoko.

Kaj reči o Luki Dončiću? S 34 točkami in desetimi skoki je spet naredil svoje. Nas že kar preveč razvaja, če ne gre do štiridesetice, se to ne zdi že nič posebnega. S poškodbo Jake Blažiča pa žal izgubimo enega moža v rotaciji. Na eni sami tekmi, sploh zanesljivo dobljeni, se to morda ne zdi tako pomembno. Saj imamo dovolj zunanjih igralcev. Toda če gremo na tem turnirju daleč, se bo poškodba Blažiča poznala. Nekdo drug zaradi tega igra 25 minut namesto 17. In po govorici njegovega telesa je svetovno prvenstvo za Jako žal že končano. Še bolj verjetno zato, ker je težave s hrbtom imel že prej.

"Napad pa ... itak je konstantno dober, Slovenija lahko vsakomur nasuje od 85 do 100 pik. Niti ene kritike nimam," je jasen Goran Jagodnik.
Tit Košir

Naslednja preizkušnja: Zelenortski otoki. Čez njih bomo že šli. Čeprav so presenetili Venezuelo. Za Slovenijo se torej pravi test sposobnosti začne v drugem skupinskem delu, z Avstralci in Nemci. Seveda smo zmožni iti še čez to, najmanj do četrtfinala, a ne bo lahko. Kajti priznajmo si, oboji so večji "atleti" od Slovencev, telesno močnejši so od nas.

Po doslej odigranih tekmah svetovnega prvenstva je seveda največje negativno presenečenje Francija. Polovica moštva iz NBA, polovica iz evrolige, pa gre domov. V tej reprezentanci očitno nekaj ne štima. In Finska je vodila že za 18 točk proti Japoncem in izgubila. Hja, za vse nas so neevropske reprezentance neznanka. In ko pride velik turnir, se čudimo. Pa dandanes marsikdo zna igrati sijajno košarko, vsak ima že vsaj enega zvezdnika iz NBA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta