(GOST KOMENTATOR) Matjaž Brumen: Lep uspeh glede na situacijo

Nekdanji reprezentant Matjaž Brumen o rokometni zmagi nad svetovnimi prvaki Danci in o preboju do tekme za peto mesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenci so na letošnjem prvenstvu na sedmih tekmah dosegli pet zmag - še posebej sladka je zadnja proti Dancem.
Slovenci so na letošnjem prvenstvu na sedmih tekmah dosegli pet zmag - še posebej sladka je zadnja proti Dancem.
EPA

Glede na situacijo - naši so imeli že pred prvenstvom obilico težav zaradi poškodb - moramo biti zadovoljni. Slovenija nima te širine kot na papirju močnejše ekipe. Denimo Danska ima na vsakem položaju štiri, pet vrhunskih igralcev. Zato je preboj na tekmo za peto mesto lep uspeh. Pred prvenstvom sem dejal, da bi bila uspeh že uvrstitev med najboljših osem, kamor bi nas uvrstil tudi poraz proti Dancem.

Sploh prvi del prvenstva so fantje odigrali odlično - tri zmage. Na žalost sta potem prišli tekmi proti Švedski in Portugalski, kjer sta se videla utrujenost in padec koncentracije, čeprav želje ni manjkalo. No, potem so se fantje dvignili. Sploh tekma proti Nizozemski jih je dvignila in Dance so zasluženo premagali, saj so skoraj ves čas vodili. Fantom čestitam za dodatno tekmo, naj gredo do konca. Peto mesto bi bila super uvrstitev, sploh če vemo, kako veliko težav oziroma malo rotacij so imeli na zunanjih položajih.

Morda je kdo pred prvenstvom celo upal na medaljo, a kot javnost smo malo razvajeni, ko od vseh reprezentanc pričakujemo le najvišja mesta. Bodimo realni; slovenski rokomet je v zadnjih letih ali kar desetletju kakovostno precej padel. Baza je manjša kot v drugih državah, med katerimi na EP praktično ni več slabega nasprotnika. Včasih je bilo več 'outsiderjev'. Tudi na klubski ravni nismo več tako konkurenčni kot v preteklosti, mladi še hitreje odhajajo v tujino … In to se vse pozna. Že s tega vidika nihče v državi ne bi smel biti razočaran nad rezultatom.

Me pa skrbi ena stvar: imamo relativno staro reprezentanco, zato se bojim, da bo imel selektor v prihodnosti kar nekaj težav. Za zdaj se je izšlo. Aleks Vlah je v zadnjih dveh letih prinesel nov val svežine. On je dodana vrednost, eden boljših igralcev, ki vlečejo voz. Pravcato odkritje je Kristjan Horžen, ki se je izkazal ob odsotnosti Blaža Blagotinška. Je pravi pivot za prihodnost. Ker ni visok, morda v obrambi ne more toliko pomagati, je pa zato morda hitrejši, bolj eksploziven in dobro lovi žoge. S krili pa tako ali tako nimamo težav - Jovičić, Kodrin, Novak, Janc … Le zunanja linija bi znala biti v prihodnje kritična. A pustimo se presenetiti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta