(GOST KOMENTATOR) Peter Vilfan: V prihodnje pričakujem bolj jeznega Luko

ŠR
07.06.2024 15:55

Nekdanji košarkarski as o porazu Dallasa z Luko Dončićem proti Bostonu v prvi tekmi finala lige NBA

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Nisem preveč presenečen nad gladko zmago Bostona nad Dallasom v prvi tekmi finala lige NBA. Pričakoval sem izjemno agresiven, motiviran in kakovosten Boston. Sploh, ker je prva silno pomembna, in če imaš domače igrišče, narediš vse za zmago. Na drugi strani ne vem, ali je sedemdnevna pavza dobro delovala na Dallas. Bili so popolnoma drugačni kot v vseh prejšnjih tekmah in serijah. Brez prave energije, obramba je bila katastrofa, strelci Bostona na zunanjih položajih so bili praktično ves čas sami. Mislim, da se tako slaba igra ne more ponoviti.

Niti Luka Dončić ni bil ravno razpoložen, njegov met ni bil idealen, sploh za tri točke ne, samo ena asistenca, ampak to je tudi posledica slabega meta soigralcev. To ni bil Luka iz prejšnjih tekem, daleč od tega. Pričakujem, da bo v prihodnje povsem drugačen, bolj jezen. Morda je tudi na njega delovala prva tekma velikega finala, česar pri njem sicer nismo navajeni, na njega nič ne deluje, ampak tokrat mislim, da je bil malo pod obremenitvijo, pritiskom in da je malo podlegel.

Taktično nisem videl nobenega posebnega presenečenja, Dallas je košarkarjem Bostona enostavno dovolil, da so igrali svojo igro, da so metali za tri točke, posebno v prvem polčasu. Sedem igralcev je doseglo vsaj po dve trojki, to je izjemen met. Nasprotnika, ki ima tako dober dan, je skoraj nemogoče premagati. To se tudi težko ponovi, je pa res, da je takšna igra za Boston značilna že celo sezono. Ta ekipa je problem za vsako obrambo, ker jo razpotegnejo in ostane prostor pod košem, da pridejo do izraza tudi njihovi visoki igralci.

Reuters

Dallas ima zdaj tri dni časa, da se pripravi na novo tekmo. Kyrie Irving mora odigrati boljše, predvsem pa bodo morali odigrati drugače v obrambi na zunanjih igralcih. To je finale, v njem sta dve najboljši ekipi, Dallas igra proti najboljši ekipi iz rednega dela, verjetno v tem trenutku tudi proti najboljši ekipi v NBA, ampak v finalu vedno ne zmaga najboljši.

V prvi tekmi so se zagotovo poznale tudi izkušnje Bostona s takšnimi tekmami, ampak kasneje to ponavadi zbledi. Vemo, kako poteka v NBA: izgubiti za točko ali za 30 je popolnoma enako, čez tri je nova tekma, vse se pozabi, vse gre na novo. Predvsem upam, da bosta Luka in Kyrie igrala kot do zdaj, in potem je absolutno vse še zelo odprto. Sedem tekem je zelo dolga serija, v Evropi česa takšnega nismo vajeni, malce drugače se razmišlja. Mislim, da je Boston pokuril vse prednosti oziroma vsaj upam. Težko je karkoli napovedovati, si pa želim sedmih tekem, ker bi to pomenilo, da je vse odprto. Dopuščam pa možnost vseh možnih rezultatov, tudi gladke zmage Bostona in velikega preobrata ter zanesljive zmage Dallasa. Do tretje tekme bomo morali počakati, potem bo bolj jasno in bomo lahko napovedovali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta