Grosuplje še zadnja ovira

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
06.04.2024 06:00

V polfinalu III. SKL se bosta Branik in Grosuplje v boju na dve zmagi udarila za napredovanje v II. ligo, drugi polfinalni par je Vojnik - Hidria

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kapetana Dejana Čigojo in druščino je lani na zadnji stopnički ustavila Vrhnika, letos nasproti stoji Grosuplje.
Saso Bizjak

Po več kot pol leta preigravanja pod koši so košarkarji Branika tam, kjer so lani obstali - na zadnji stopnički pred prebojem v drugo slovensko košarkarsko ligo. Lani je bila boljša Vrhnika, letos pa jim v polfinalu III. SKL nasproti stoji Voga Grosuplje. Gre za neugodnega, favoriziranega tekmeca, saj so bili Grosupeljčani v rednem delu III. SKL - vzhod prvi s 17 zmagami in enim porazom, Branik pa tretji s 14 zmagami in štirimi porazi. A pozor - edini omenjeni poraz je Grosuplje doživelo prav proti Braniku; 6. januarja je bilo v Lukni 88:82 za Mariborčane, pred tem, sredi oktobra, pa so doma slavili Grosupeljčani z 90:61. 

Polfinale se bo igral na dve dobljeni tekmi. Prednost domačega terena - oziroma morebitne tretje tekme na domačem igrišču - ima Grosuplje, ki bo gostilo tudi prvo tekmo danes ob 19.15. Povratna tekma bo naslednjo soboto ob 20.30 v Lukni. Drugi polfinalni par, ki bo dal še enega drugoligaša, je Vojnik - Hidria.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta