(INTERVJU) Janja Garnbret: Vsi vemo, kje je vrh, in tam si želim biti

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
13.11.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V svetovnem pokalu je zmagala 41-krat, ima osem naslovov svetovne prvakinje in - najbolj pomembno - zlato olimpijsko kolajno iz Tokia.
V svetovnem pokalu je zmagala 41-krat, ima osem naslovov svetovne prvakinje in - najbolj pomembno - zlato olimpijsko kolajno iz Tokia.
Andrej Petelinšek
Od zadnjega tekmovanja Janje Garnbret sta minila dva meseca. Pred desetimi dnevi je že začela priprave na novo, olimpijsko sezono. Kakšna je plezalna forma? "Ker sem si na svetovnem prvenstvu zagotovila vozovnico za olimpijske igre, je pomenilo, da bom lahko dva meseca nekoliko bolj 'v izi', če povem po domače. Fizično in psihično sem se popolnoma spočila. Z Romanom (trenerjem Romanom Krajnikom, op. p.) sva se dogovorila, da novembra začneva trenirati, in točno tako je bilo. Tretjega novembra sem se začela pripravljati na Pariz, plan je narejen do prve tekme za svetovni pokal. Motivirana sem in pripravljena, do prve tekme aprila v Šanghaju so zdaj samo treningi. Večinoma bom trenirala na Verdu, nekaj tudi v Innsbrucku, vmes grem še na priprave na Japonsko, česar se zelo veselim. Fizična forma je kar solidna, a delo se tukaj ne konča, se že veselim, da bom formo do Pariza še nadgradila," je pogovor za Velčer začela naša plezalna šampionka.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta