Izkušnje Kamničank prevladale

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
28.04.2024 17:00

Finalna serija za naslov prvakinj se je končala s četrto tekmo, v kateri je bil Calcit boljši od Nove KBM Branika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kamničanke se veselijo novega naslova prvakinj.
Miloš Vujinović

Kako dihajo z odbojkaricami, so ljubitelji tega športa v Mariboru, mestu, ki velja za zibelko slovenske odbojke - kot prvi so jo v Sloveniji že leta 1924 začeli igrati v Sokolu Maribor -, dokazali tudi na četrti finalni tekmi državnega prvenstva. V dvorani Lukna se jih je zbralo blizu 800. Spremljali so zanimivo in razburljivo tekmo in ves čas bučno navijali za mariborsko vrsto, a tudi njihova glasna pomoč ni bila dovolj, da bi zmaga ostala v Mariboru; bankirke so se morale sprijazniti s porazom z 2:3 (17:25, 25:21, 28:26, 12:25, 9:15). Ostale so pri 16 naslovih, Kamničanke pa so osvojile petega zaporednega in skupno osmega. 

Sedmi naslov za Najdiča

"Žal smo ostali brez pete tekme. Kamničanke so zmagale zasluženo. Imajo izkušenejšo ekipo od naše. V odločilnih trenutkih so tudi zaigrale bolj zrelo. V naši igri je bilo preveč individualnih napak, ki so jih gostje znale izkoristiti. Kljub temu sem zelo zadovoljen z igro naših deklet, ki so, odkar sem jih prevzel, iz tekme v tekmo kakovostno rasle. Ne smemo pozabiti, da smo osvojili pokalno lovoriko ter igrali v finalu državnega prvenstva in srednjeevropske lige Mevza. Sezono ocenjujem kot odlično. Zdaj se lahko začnemo ozirati v prihodnjo, v kateri bomo ob sijajnih navijačih spet naskakovali najvišja mesta v vseh tekmovanjih," je pojasnil trener bankirk Žiga Kos.

Bruno Najdič je po zmagoslavju s pogledom iskal svoje najbližje na tribuni.
Miloš Vujinović

Trener Calcita, Mariborčan Bruno Najdič, po tekmi ni poletel v objem igralk, ampak je preplezal ograjo pred tribuno in srečo podelil z očetom, mamo in stricem. "Odkar sem v odbojki, me spremljajo in podpirajo. Moral sem se jim zahvaliti, malo pozneje pa sem objel še soprogo in sina," je razložil Najdič. "Zelo sem vesel, da smo dobili četrto finalno tekmo in osvojili naslov. Kakovost odbojke v finalu je bila iz tekme v tekmo boljša, kar sem tudi pričakoval, zato sem se bolj ukvarjal s tem, kako dekleta psihološko pripraviti na tekme, in jih prepričeval, da morajo biti vztrajna in da bodo za vztrajnost tudi poplačana. Na finalnih tekmah ne šteje kakovost igre, ampak štejejo le zmage," je dodal Najdič, ki se kot trener ponaša s kar devetimi naslovi državnega prvaka - sedem jih je osvojil z Novo KBM Branikom, enega s Calcitom in enega še z moško ekipo Šoštanja Topolšice.

Mariborska mladost obljublja

Četrta finalna tekma je bila podobna prejšnjim trem; bila je izenačena, o zmagi je odločal peti niz. Štajerke so po izgubljenem uvodnem nizu v drugem in tretjem zaigrale občutno boljše in v nizih povedle z 2:1. Gorenjke so jih v četrtem nizu nadigrale, tako da je o zmagi odločal peti niz, v katerem so gostje nadaljevale nalet iz četrtega, povedle z 8:2, mirno pripeljale tekmo h koncu in po njem zaplesale na igrišču. 

Kapetanki bankirk Moniki Potokar je pokal za drugo mesto izročil generalni sekretar OZS Gregor Humerca.
Miloš Vujinović

"Sezono ocenjujem kot zelo uspešno. Po pokalni lovoriki in finalu lige Mevza smo bile v državnem prvenstvu prav tako blizu naslova. Borile smo se po najboljših močeh. Žal nam veliki met ni uspel, toda ne smemo biti nezadovoljne, saj smo se enakovredno kosale s Calcitom. Igre, ki smo jih prikazovale v finalni seriji, so dobra popotnica za prihodnjo sezono. Imamo mlado igralsko zasedbo in igralke v takih tekmah pridobivajo dragocene izkušnje," je povedala kapetanka Mariborčank Monika Potokar. "Ne glede na to, da smo ostale brez naslova državnih prvakinj, je za nami zelo dobra sezona. Veseli spoznanje, da smo se v finalnih tekmah enakovredno kosale s Calcitom in da so o naslovu odločale malenkosti. Na strani Gorenjk so bile izkušnje, v naši ekipi pa se prepletata izkušenost in mladost. Prav zaradi tega z optimizmom zrem v prihodnjo sezono," je dejala prva dama mariborske ekipe Iza Mlakar. "Velika zmaga, peti zaporedni naslov, zaslužile smo si ga," se je po tekmi utrnilo igralki Calcita Sari Hutinski. "Naslov smo osvojile v Lukni, ki je moja dvorana še iz let, ko sem igrala za mariborski klub. Na tokratni tekmi je bila naša igra veliko boljša, kot je bila na tretji, napak je bilo prav tako veliko manj in zasluženo smo osvojile naslov," je dodala blokerka Calcita. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta