Izpadli številni nosilci, Đoković pa z lahkim delom

Š.R.
29.06.2022 20:49

Na sveti travi dvoboji drugega kroga

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Druga nosilka Anett Kontaveit se je poslovila že v drugem krogu. 
REUTERS

Prvi nosilec tretjega teniškega grand slama sezone Srb Novak Đoković se je v Wimbledonu brez večjega napora uvrstil v tretji krog. S 6:1, 6:4, 6:2 je premagal Avstralca Thanasija Kokkinakisa, 72. igralca sveta, ki je bil le dvakrat na glavnem turnirju na sveti travi in je sploh prvič igral drugi dvoboj. "Zelo sem zadovoljen, kako sem dvignil nivo igre v dveh dneh. Upam, da bo šlo tako naprej," je dejal zmagovalec dvajsetih turnirjev velike četverice, šestih v All-England klubu. Srb ne le brani naslov iz lanskega leta, ampak naskakuje kar četrto zaporedno zmago.

Precej manj uspeha so imeli v dnevu, ki ga je krojil dež in prestavljal dvoboj Kaje Juvan, nekateri drugi nosilci. Na glavnem igrišču je izpadla Britanka Emma Raducanu (10. nosilka), s 6:3, 6:3 jo je ugnala Francozinja Caroline Garcia. Igrišče številka ena je bilo usodno za drugo nosilko, Estonko Anett Kontaveit, ki jo je s 6:4, 6:0 odpihnila 22-letna Nemka in novinka na grand slamih, Jole Niemeier. Tretjega kroga ne bo videl niti finalist letošnjega Roland Garrosa, 23-letni Casper Ruud. Od Norvežana je bil v štirih nizih uspešnejši komaj 112. igralec sveta, Francoz Ugo Humbert. Še eno razočaranje pa je sledilo za deseto igralko sveta, Garbine Muguruza, ki je leta 2016 osvojila pariški grand slam, leto kasneje londonskega, letos pa se na prvih treh ni prebila dlje od drugega kroga. Tokrat je bila za Španko usodna 24-letna Belgijka Greet Minnen (88. na svetu), ki je slavila gladko s 6:4, 6:0.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta