Kaja končno čez prvo oviro

ŠR, STA
05.07.2023 19:16

Po torkovi prevladi in dežju je Kaja Juvan danes dokončala delo v Wimbledonu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Kaja Juvan se je uvrstila v drugi krog turnirja za grand slam v Wimbledonu, kjer se bo pomerila z Rusinjo Anastazijo Potapovo. Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je pot do zmage nad Rusinjo Margarito Betovo tlakovala že v torek, ko je do prekinitve vodila s 6:0, 4:3, danes pa je dokončala delo ter po uri in desetih minutah slavila s 6:0, 6:3.

Trenutno 244. igralka na teniški lestvici WTA, ki se je na glavni turnir prebila iz kvalifikacij, je do torkove prekinitve zaradi dežja imela vajeti igre v svojih rokah. Proti šest let starejši Betovi, nekdaj je igrala s priimkom Gasparjan in bila že 41. na svetu, nato pa si je vzela daljšo pavzo zaradi materinstva, je dobila tudi "drugi polčas" in se četrtič uvrstila v drugi krog na slovitem turnirju v All England Clubu. Juvanova se na "sveti travi" počuti zelo dobro še iz mladinskih časov, ko se je v konkurenci dvojic veselila naslova leta 2017 s Srbkinjo Olgo Danilović, v članski posamični konkurenci pa se je v letih 2021 in 2022 uvrstila v tretji krog.

Poljakinja Iga Swiatek, prva teniška dama in prva nosilka turnirja z nagradnim skladom 52 milijonov evrov, se je zanesljivo prebila že v tretji krog. Po uvodni zmagi nad Kitajsko Zhu Lin s 6:1, 6:3 je odpihnila še tekmico s Pirenejskega polotoka, od Španke Sare Sorribes Tormo je bila boljša s 6:2, 6:0. Nepričakovano je izpadla osmopostavljena Grkinja Maria Sakari, za njo je bila usodna Ukrajinka Marta Kostjuk z 0:6, 7:5, 6:2.

V moški konkurenci so favoriti z odliko opravili svoje delo. Tretjepostavljeni Rus Danil Medvedjev je bil boljši od Britanca Arthurja Feryja s 7:5, 6:4, 6:3, devetopostavljeni Američan Taylor Fritz pa je po hudem boju ukanil Nemca Yannicka Hanfmanna 6:4, 2:6, 4:6, 7:5, 6:3.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta