Kamniške izkušnje ali mariborska mladost?

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
06.04.2024 06:30

Calcit vodi v zmagah 1:0, odbojkarji i-Venta pa verjamejo, da bodo prikazali veliko boljšo igro kot na prvi tekmi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V želji po finalu bodo morali Mariborčani danes igrati na vse ali nič.
Saso Bizjak

Če si odbojkarji kamniškega Calcita na današnji drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva (ob 20. uri) proti ekipi i-Venta v dvorani Tabor lahko privoščijo spodrsljaj, saj v zmagah vodijo z 1:0, si ga mariborski odbojkarji ne morejo. Če bodo zmagali, jih v sredo čaka tretja tekma v gosteh, saj sta za napredovanje potrebni dve zmagi, če bodo izgubili, pa jih čaka boj za tretje mesto. 

Prva tekma med gorenjskim in štajerskim klubom sredi minulega tedna v Kamniku se je končala z zmago gostiteljev s 3:0, pri čemer je bila mariborska ekipa tekmovalna le v uvodnem nizu, ki ga je izgubila s 23:25, v drugem in tretjem pa je bila v podrejenem položaju. Če na današnji tekmi ne bo pokazala bistveno boljše igre, se ji slabo piše.    

"Ne preostane nam nič drugega, kot da zmagamo in podaljšamo upanje na napredovanje. Naši odbojkarji so se že večkrat znašli v podobnem položaju in se iz njega nekajkrat tudi izvili. Zakaj se tudi tokrat to ne bi zgodilo? Vemo, kakšna ekipa bo na drugi strani mreže, glede na igralski kader je prvi favorit prvenstva," razloži trener i-Venta Sebastijan Škorc. "Na prvo tekmo moramo pozabiti, druga je nova zgodba, in zaigrati po najboljših močeh. Ne sme se nam dogajati, da se do končnice enakovredno kosamo s tekmecem, pri rezultatu denimo 23:23 pa nismo sposobni postaviti pike na i. Calcit prežema izkušenost, nas mladost in zelo bom vesel, če bo mladost nadigrala izkušenost."

Eden od nosilcev igre Calcita je Prekmurec Uroš Pavlovič. Srednji bloker in nekdanji reprezentant, ki je v sezoni 2021/2022 nosil majico mariborskega kluba, z njim osvojil tretje mesto v državnem prvenstvu in igral v ligi prvakov, meni, da ima Calcit po zmagi v prvi tekmi psihološko prednost: "Mariborčani morajo zmagati, mi lahko zaigramo sproščeno, tudi spodrsljaj ne bi bil tragičen. A bomo naredili vse, da se to ne zgodi, kajti če bo rezultat v zmagah 1:1, bo na tretji tekmi pritisk na naši strani. V Maribor prihajamo po zmago, čeprav se zavedamo, da bo na drugi strani trd in kakovosten tekmec."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta