Kamniški ekipi veljata za favoritinji, mariborski upata na presenečenje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.03.2024 06:17

Finalni tekmi za slovenski pokal bosta jutri v areni Bonifika v Kopru, mariborske odbojkarice naskakujejo dvajseto lovoriko, mariborski odbojkarji peto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igralka Calcita Sara Hutinski, nekoč članica mariborskega kluba, bo v bloku za Iso Ramić in njene soigralke visoka ovira. 
Andrej Petelinšek

Jutri bo v Kopru prvi od dveh vrhuncev domače odbojkarske sezone, ki bo imel štajersko-gorenjski pridih. V finalu tekmovanja za slovenski pokal se bodo Mariborčani in Mariborčanke udarili s Kamničani. Ženski finale v Areni Bonifika bo ob 17. uri, moški tri ure kasneje. 

Če se ozremo v zgodovino tekmovanja za slovenski pokal, je med ženskimi klubi najuspešnejša Nova KBM Branik z 19 lovorikami, med moškimi pa ACH s 16. Štajerke bodo tudi branile lovoriko, ne bodo pa je Ljubljančani, saj jih je v polfinalu izločil mariborski i-Vent. 

Se bodo mariborske odbojkarice tako veselile tudi po jutrišnji finalni tekmi? 
Andrej Petelinšek

Prekiniti niz porazov

Branikovkam, ki so v tej sezoni proti Calcitu doživele same poraze, se ponuja priložnost, da v najpomembnejši tekmi tega dela sezone Kamničankam, osvojile so štiri pokalne lovorike, zadajo prvi poraz. "Generalka za finalno pokalno tekmo je bila druga polfinalna tekma državnega prvenstva minulo sredo v Novi Gorici, ki smo jo dobili in se uvrstili v finale. Najbolj smo veseli, da je bila igra naših deklet zelo dobra. O lovoriki odloča le ena tekma, ni popravnih izpitov. Prepričan sem, da so igralke pozabile na vse letošnje poraze proti Kamničankam in da bodo psihološko trdne začele tekmo," je dejal trener bankirk Žiga Kos.

Zaveda se, da so Gorenjke favoritinje. "Toda v pokalnih tekmah se dogajajo presenečenja, zakaj se tudi tokrat ne bi. Z izjemo poškodovane blokerke Ronje Štampar bom imel na voljo vse igralke, od katerih pričakujem vrhunsko igro, in če bo na naši strani še ščepec sreče, se lahko zgodi marsikaj," je povedal Kos. "Vsaka tekma je zahtevna, proti Mariborčankam še toliko bolj. Začeli jo bomo agresivno, zbrano in z željo po zmagi," je dejal trener Kamničank Bruno Najdič.

Presenetili ACH, zakaj ne bi še Calcita

Mariborčani že 18 let čakajo na peto pokalno lovoriko, zadnjo so osvojili pod nazivom Prevent Gradnje IGM, Kamničani pa imajo eno manj. "Calcit nam je v tej sezoni večkrat zagrenil življenje, mi pa njemu samo enkrat, a je to dokaz, da so ranljivi. Tudi tokrat so favoriti, imajo odlično igralsko zasedbo in če ne bomo prikazali vrhunske igre, jim bomo težko kos," je povedal Sebastijan Škorc trener i-Venta. A vse je odvisno od njih. "Če bomo igrali, kot znamo, lahko pokal po več letih vrnemo v Maribor. Vse letošnje tekme s Kamničani so zgodovina, pomembna je le naslednja. V Koper potujemo z vsemi odbojkarji, kdo bo v udarni šesterki, pa ta hip ne morem povedati, saj nekatere tarejo lažje poškodbe in virusna obolenja. A to ne sme biti razlog, da se tekmeca ne bi lotili po najboljših močeh in ga skušali nadigrati," je dodal Škorc. "Pričakujemo zelo trdo tekmo, osvojili smo lovoriko lige Mevza, radi bi tudi domačo lovoriko. Maribor ima neugodno ekipo, vedno pripravljeno na trd boj in takega pričakujemo tudi v finalni tekmi," je povedal pomočnik trenerja Calcita Jurij Žavbi.

Kapetan mariborskih odbojkarjev Žiga Donik pozna recept, kako prelisičiti visoki blok Calcita. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta