Kapetanka bankirk prestala preizkušnjo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
26.11.2023 18:30

Odbojkarice Nove KBM Branka v tekmi proti Ankaranu brez težav osvojile nove tri točke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika Milošič je dosegla 12 točk, šest z blokom in šest v napadu.
Igor Napast

"Po osmih mesecih, odkar sem prestala operacijo ramena in v prejšnjih tekmah v igro vstopala le tu in tam, sem tokrat prvič odigrala tekmo od prve do zadnje minute. Občutki so izjemni, pa še zmagali smo," se je po obračunu 10. kroga državnega prvenstva med odbojkaricami Nove KBM Branika in Ankarana smejalo kapetanki mariborske ekipe Moniki Potokar.

Za mariborske odbojkarice je bila sobotna tekma zadnja preizkušnja pred prvo tekmo šestnajstine finala evropskega pokala Cev to sredo v Lukni proti švicarski ekipi Neuchatel. Rezultatsko so jo opravile z odliko, igra pa ni bila navdušujoča. Primorska vrsta se je mariborski po gladko izgubljenem uvodnem nizu v drugem in tretjem dobro upirala, kar kaže tudi rezultat 3:0 (25:14, 25:22, 25:20).

"Potem ko so naše odbojkarice brez težav dobile uvodni niz, sem priložnost za igro ponudil igralkam, ki igrajo manj, morda je bilo tudi zaradi tega v igri več nihanj. Veseli, da je tekmo dobro odigrala Potokarjeva, ki je pomemben člen naše ekipe. Ne glede na nihanja sem zadovoljen s tem, kar so pokazale igralke, seveda pa so najbolj pomembne tri točke. Tudi zaradi povečanja samozavesti pred sredinim pomembnim mednarodnim izzivom," je povedal trener Mariborčank Tilen Kozamernik.

Udarna šesterka mariborske ekipe je tekmo začela zbrano in odločno, odsev take igre pa je bilo vodstvo 12:1. V nadaljevanju so gostje zaigrale za spoznanje boljše, a so bile še naprej v podrejenem položaju, tako da jim visokega zaostanka do konca niza ni uspelo znižati.

Trener Kozamernik je v drugem nizu posegel po spremembah v šesterki in to se je poznalo v igri, saj so Primorke vzpostavile ravnotežje na igrišču. Igra je bila izenačena, ekipi sta se menjavali v vodstvu, v prelomnih trenutkih je mariborska povedla 23:22, nato pa z zbrano igro dosegla dve točki zapored in podvojila vodstvo v nizih.

Odbojkarice Ankarana so dobro igrale tudi v tretjem nizu, nekajkrat vodile za dve točki, Štajerke so jih ujele pri 10:10, nato pa povedle 13:11. A se gostje niso predale, v nadaljevanju so nekaj časa držale korak z gostiteljicami, ko pa so te povedle 23:16, je bilo jasno, da se bodo morale sprijazniti s porazom.

"Ekipa Nove KBM Branika je upravičila vlogo favoritinj. Naša dekleta so tekmo začela slabo in hitro izgubila niz, v drugem in tretjem pa je bila njihova igra veliko boljša in nas navdaja z optimizmom. Točke bomo skušali osvojiti v tekmah z ekipami, ki so po kakovosti primerljive z našo," je dejal trener Ankarana Ivica Radočaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta