Klemen Prepelič pred olimpijskimi kvalifikacijami: "Celo poletje želimo preživeti skupaj"

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
13.06.2024 06:00

Občasni kapetan reprezentance je odločen, da spet zaigra na olimpijskih igrah, kjer je pred tremi leti imel v rokah polaganje za finale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi letos Klemnu Prepeliču v izbrani vrsti družbo dela bratranec Bine. 
Andrej Petelinšek

Slaba dva meseca je preživel pri Olimpiji, preostanek sezone v Galatasarayu, s katerim ga veže še enoletna pogodba, a je z njegovim agentom spet vzpostavila stik Olimpija. Kakorkoli že se izcimi njegov klubski status, Klemen Prepelič zdaj v Zrečah v ospredje postavlja reprezentanco. "Tudi mi, ki smo odigrali solidne sezone, smo željni nove akcije. Vemo, kaj prinaša," ob začetku priprav na olimpijske kvalifikacije na Pariz cilja Klemen Prepelič: "Pred tremi leti smo bili v podobni situaciji. Upamo, da nas čaka naporno poletje. Želimo ga preživeti skupaj z reprezentanco. Bo pa to vse prej kot lahka naloga."

Čeprav je 31-letnik ob zadnjem rezu pred Eurobasketom 2013 pod vprašaj postavljal svoje nadaljnje reprezentančno sodelovanje, odtlej malodane ne mine akcija, da ga ni zraven, vmes je tudi nosil kapetanski trak: "V reprezentanco prihajam dodatno motiviran. Ob lanskih težavah z iskanjem delodajalca sem pustil morda še nekaj neporavnanih računov. Kljub nekim poškodbicam, ki jih imam, pa trenažni proces ne bo oviran."

Še dobro, saj bo ob odsotnosti poškodovanega Jake Blažiča in najbrž načetemu Luki Dončiću morda nosil še dodatno breme na svojih plečih. "Vsi, ki smo že nekaj let tukaj, vemo, kaj Jaka pomeni za reprezentanco. Prvič po dolgih letih bo odsoten. Gre za steber reprezentance tako na igrišču kot ob njem. Je eden od vokalnih vodij te ekipe. Bodo pa morali mladi stopiti v njegove čevlje, tudi mi, starejši, bomo skušali zakrpati ta manko. Jaka je vedno, tudi ko ni bil stoodstotno pripravljen, igral na sto odstotkih. Letos žal ni šlo," odsotnost svojega dolgoletnega partnerja na branilskih položajih komentira Prepelič.

No, na Dončića pa še računa: "Vidimo, v kakšni formi je. Vsi mu želimo, da osvoji ta NBA-prstan in se nam nato pridruži. Glede na to, da ves čas poudarja, da se bo vračal v reprezentanco, če bo le zdrav, nimam nobenega strahu, da ga ne bo. Ko je z nami, na vsakem treningu dokazuje svojo kakovost, svojo vnemo. S tem le dodatno vleče vse ostale fante. Res je zvezdnik, ki vodi z zgledom, zato smo veseli in srečni, da ga imamo ob sebi."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta