(FOTO) Košarkarska reprezentanca zbrana v Zrečah: Dončić bo prišel neposredno v Atene, če bo treba

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
11.06.2024 14:12

V Zrečah se je zbrala reprezentanca, ki bo v začetku julija v Grčiji sodelovala v kvalifikacijah za olimpijske igre. Zraven je tudi Vlatko Čančar, ki pa zaradi NBA-pravil do ponedeljka trenira posebej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca je zbrana v Zrečah, kjer se pripravlja na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Spomnimo; turnir bo med 2. in 7. majem v Pireju, kjer se bo Slovenija najprej udarila proti Hrvaški in Novi Zelandiji, za ultimativni cilj, preboj v Pariz, pa bo morda treba premagati favorizirano gostiteljico Grčijo. 

Andrej Petelinšek

Na zboru sta tudi kapetan reprezentance Edo Murić in NBA-jevec Vlatko Čančar, ki sta sezono izpustila zaradi poškodbe sprednje križne vezi. Čančar sicer zaradi NBA-pravila, da lahko z reprezentanco trenira le omejeno število dni, do ponedeljka vadi po lastnem programu, šele z naslednjim tednom se bo pridružil ekipi. Zaradi težav s hrbtom v tokratnem ciklusu ne bo sodeloval Jaka Blažič, NBA-sezone še ni zaključil Luka Dončić, edini novinec med 15-erico je Miha Cerkvenik (Krka), vlogo naturaliziranega košarkarja ohranja Mike Tobey. 

Andrej Petelinšek

"Pomembno je, da so igralci prišli motivirani in pripravljeni, da pomagajo slovenski reprezentanci na poti do zastavljenega cilja, to pa je uvrstitev na olimpijske igre," za selektorja Aleksandra Sekulića ni dvomov, kakšen je namen zbora. Po letu dni rehabilitacije zaradi poškodbe križne vezi, ki jo je lani v reprezentančnem dresu staknil prav v Grčiji, se na parket vrača Vlatko Čančar, čigar pripravljenost je seveda neznanka. Da se počuti dobro, nam je pokimal, a novinarjem ni bil na voljo za pogovor. Njegovo stanje je ocenil selektor: "Ko je bil v ZDA, je ves čas delal na tem, da se bo lahko pridružil reprezentanci. Verjamem, da ga bomo kondicijski trener, fizioterapevt in vsi ostali pripravili do tega, da nam bo lahko pomagal v kvalifikacijah."

Andrej Petelinšek

Druga neznanka je Luka Dončić, ki še vedno igra v finalu lige NBA. Ta se lahko z morebitno sedmo tekmo zavleče celo do 24. junija, Dončić pa ima že skozi celotno končnico težave z manjšimi poškodbami - skoraj že kronično z gležnjem in kolenom, pred zadnjo tekmo pa je bil njegov nastop vprašljiv zaradi bolečin v predelu prsnega koša. A čeprav Dončićevo stanje ni stoodstotno, Sekulič nanj vsaj za zdaj računa: "Plana B ni. Samo en načrt imamo - da gremo na olimpijske kvalifikacije v najmočnejši zasedbi. Temu, kar se bo pa do takrat zgodilo, se bomo prilagajali sproti." Morebitno skrb, da bo Dončić fizično izmučen in psihično prazen, komentira: "Če bi ves čas živeli v skrbeh, ne bi mogli normalno funkcionirati. Ko se konča finalna serija - upam, da uspešno, saj vsi navijamo zanj, da osvojijo ta želeni naslov -, bomo videli, kaj in kako naprej ter kako ga pripraviti do tega, da bo lahko pomagal reprezentanci. Ali bo to trening ali počitek ali fizioterapija, bomo videli, ko bomo prišli do te situacije. Če bo moral priti direktno v Atene, bo pač prišel direktno v Atene." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta