Koper zamudil na tekmo in koncu vknjižil minimalno zmago

N.S., STA
20.07.2024 21:12

Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 1. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti Kopru z 0:1 (0:0).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Radomljani in Koprčani za uvod v sezono niso pokazali posebej živahne predstave, so pa iz nje zmagovalci šli gostje z Obale. Izbranci Oliverja Bogatinova so odločilni zadetek dosegli v 75. minuti, strelec je bil novinec Felipe Curcio. Domača zasedba pod vodstvom Darjana Slavica je bila v prvem polčasu nekoliko konkretnejša, v drugem pa z izjemo ene akcije niti ni ogrozila tekmečevega vratarja.

Obračun v Domžalah se je začel z nekajminutno zamudo zaradi težav Koprčanov na poti proti stadionu, v uvodnih 20 minutah pa ni ponudil presežka, šele v 21. so domači prišli do zaključnega strela, a so ga gosti blokirali. Nevarneje je bilo v 22. minuti, ko je bil s strelom z glavo neuspešen Uroš Korun.

Koprčani dolgo niso prišli do zaključka, je pa v 32. minuti poskusil novinec Omar El Manssouri, vendar je precej zgrešil cilj z roba kazenskega prostora. V 44. minuti je domači napadalec Nino Kukovec poskusil z glavo, vendar tudi njegov strel ni bil posebej nevaren, čeravno je letel v okvir vrat.

Tudi uvod drugega polčasa ni prinesel kakšne resne nevarnosti, igra je bila dokaj previdna z obeh strani, napadalnih prebliskov pa zgolj za vzorec. Precej je bilo prekinitev, ekipi sta hitro izgubljali žogo, tako da povezanih akcij praktično ni bilo. V 75. minuti pa je dogajanje prebudil zadetek Kopra. Po kotu je najprej z volejem poskusil Wisdom Sule, domači so strel blokirali, žoga pa se je odbila na levo stran kazenskega prostora do Curcia, temu pa iz bližine ni bilo težko zadeti za 1:0.

Le tri minute pozneje bi lahko gostitelji izenačili, ko je pred golom poskusil Gaber Dobrovoljc, a je meril v vratarja Metoda Jurharja. Radomljani so se v izdihljajih tekme trudili izenačiti, pošiljali visoke žoge proti napadalcem, a vse to ni obrodilo želenih sadov, na drugi strani pa Primorcem ni uspelo izkoristiti protinapadov, ki so se ponujali ob razredčeni obrambi. Radomlje bodo v 2. krogu v petek gostovale v Lendavi, Koper pa bo dva dni pozneje gostil Olimpijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta