Košarkarice pred EP: Vrnitev raket v Tabor

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
29.05.2023 06:15

Slovenke se bodo danes ob 18. uri v Mariboru pomerile s Poljakinjami

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danes bo jasno, koliko so Slovenke uigrane dobra dva tedna pred začetkom Eurobasketa.
Andrej Petelinšek

Po slabem letu dni se bo slovenska ženska košarkarska reprezentanca v sklopu priprav na junijski Eurobasket (15.-25. junij) spet predstavila mariborskim gledalcem. Po dveh porazih proti Madžarkam (64:87 in 62:94) in dveh zmagah proti Hrvaticam (86:78 in 81:71) bodo danes ob 18. uri v dvorani Tabor gostile Poljsko. Slovenke (19. na lestvici Fibe) so proti tekmicam (38.) favoritinje. Ne nazadnje Poljakinje niso niti med 16 reprezentancami, ki bodo čez dobra dva tedna sodelovale na Eurobasketu. A v neuspešnih kvalifikacijah so prav one februarja letos Slovenijo na Kodeljevem premagale s sedmimi točkami razlike (65:58), kar je bil povračilni ukrep za enako visok poraz novembra v Gnieznu (71:78). Tudi sicer je medsebojni izkupiček tekmic 6:6 v zmagah.

Na tekmi, katere ogled v živo je vreden pet evrov, bo sicer končni rezultat nekoliko v ozadju - a ne tako kot na torkovem za javnost zaprtem dvoboju -, selektor Georgios Dikaioulakos bo najbrž več energije posvečal preizkušanju igralk in medsebojne uigranosti. Spomnimo, Slovenija je priprave že začela v okrnjeni izvedbi, sankcionirani Niki Barič in poškodovanima Teji Goršič in Maruši Seničar pa sta se na listi odpisanih v zadnjih dneh pridružili še 197 centimetrov visoka Mojca Jelenc (poškodba desnega kolena) in po novem še branilka Aleksandra Krošelj. Kot so včeraj sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije, ji poškodba goleni onemogoča vadbo.

Rakete, kot je vzdevek košarkaric, bodo imele po dveh tekmah v sredo prost dan, v mariborskem hotelu Arena pa bodo bivale vse do konca tedna. Že v naslednjem bodo svojo turnejo pripravljalnih tekem, imenovano Rakete tour, zaključile v Ljubljani in Kranju, kjer se bodo dvakrat udarile s Črno goro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta