Krakov še zadnja preizkušnja odbojkarjev pred Parizom

ZG
05.07.2024 18:38

Slovenski odbojkarji bodo igrali na tradicionalnem Wagnerjevem memorialu na Poljskem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemna Čebulja in njegove soigralce čaka pred potjo v Pariz še turnir v Krakovu.
Volleyball World

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je začela priprave na svoj krstni nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Naši fantje bodo pred potjo v Pariz, kjer bodo prvo tekmo igrali 28. julija proti Kanadi, ob koncu prihodnjega tedna zaigrali v Krakovu na tradicionalnem mednarodnem turnirju v spomin na nekdanjega poljskega reprezentanta in kasnejšega selektorja Huberta Jerzyja Wagnerja. To bo za Slovence drugi nastop na tovrstnem turnirju, na katerega gostitelji običajno povabijo reprezentance z vrha evropske in svetovne lestvice.

Na lanskem turnirju so s sedmimi točkami zmagali Italijani, Slovenci, ki so s 3:0 premagali Poljsko, s 3:2 Italijo in z 1:3 izgubili proti Franciji, so osvojili pet točk, po tri točke pa sta osvojili izbrani vrsti Poljske in Francije. Letošnji turnir bo že štirinajsti po vrsti, največkrat, sedemkrat, so slavili Poljaki.

Po enotedenskih pripravah v Ljubljani bo naša reprezentanca v Krakov odpotovala v četrtek, v odpravi pa bo šestnajst odbojkarjev, ki so igrali tudi v ligi narodov. Naša vrsta bo v treh dneh odigrala tri tekme - vse se bodo začele ob 18. uri -, prvo v petek, 12. julija, proti Nemčiji, dan pozneje proti Egiptu in tretjo v nedeljo proti Poljski. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta