Kvalifikacije za ligo prvakov: Maribor v primeru napredovanja morda proti nekdanjemu trenerju

STA, M.D.
15.06.2022 13:02

V drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov zmagovalec dvoboja Maribor - Šahtjor Soligorsk z boljšim iz obračuna Zrinjski Mostar - Sheriff Tiraspol. Znan tudi nasprotnik Kopra ter možna nasprotnika Olimpije in Mure.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sergej Jakirović se na klopi Zrinjskega znajde odlično. Na petdesetih tekmah z Mostarčani je vpisal 35 zmag, devet remijev in šest porazov.
Andrej Petelinšek

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so danes izžrebali pare drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Slovenskega prvaka v primeru napredovanja proti Belorusom v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov čaka boljši iz obračuna Zrinjski Mostar - Sheriff Tiraspol.

Moldavski prvak je lani igral v skupinskem delu lige prvakov in na stadionu Santiago Bernabeu senzacionalno ugnal poznejšega evropskega prvaka madridski Real. Zrinjski vodi Sergej Jakirović, ki je bil pred dvema letoma trener vijoličastih, od Ljudskega vrta pa se je poslovil po izpadu iz evropskih tekmovanj v prvem krogu proti polamataerski ekipi iz Severne Irske. Vijoličaste je vodil na 13 tekmah in dosegel 9 zmag ter bil štirikrat poražen. Na klopi Zrinjskega se znajde veliko bolje, z Mostarčani je vpisal 35 zmag, devet remijev in šest porazov.

Prva tekma proti Šahtorju iz Soligorska bo 5. ali 6. julija v Ljudskem vrtu, povratna 12. ali 13. v gosteh.

Ker beloruski klubi ne smejo igrati na domačem igrišču, so morali tekmeci iz Soligorska poiskati nadomestno prizorišče. Odločitev o napredovanju bo tako padla na nevtralnem terenu v Turčiji. V mestu Adapazari, na stadionu Sakarya Atatürk, brez prisotnosti gledalcev.

Tekmeca v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo so dobili tudi slovenski pokalni prvaki. Koper se bo pomeril z Vaduzom iz Lihtenštajna. Možne nasprotnike v primeru napredovanja pa sta dobila tudi Olimpija, ki jo v prvem krogu čaka luksemburški Differdange, in Mura, ki se bo na uvodu kvalifikacij pomerila z moldavskim Sfintul Gheorghejem. Muraše v drugem krogu čakajo irski predstavniki St. Patrick's Athletic, Ljubljančane pa romunski Sepsi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta