Lanski scenarij se ni ponovil, Maribor z Jakupovićevim trojčkom do prepričljive zmage na uverturi v novo sezono

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
23.07.2023 19:28

Nogometaši Maribora s tremi goli Arnela Jakupovića in enim Jana Repasa v prvem krogu prve lige visoko premagali Radomlje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnel Jakupović je s hat-trickom pristavil levji delež k prepričljivi zmagi vijoličastih.
Drago Wernig - Taka

Prepričljivo so nogometaši Maribora krenili v 33. sezono državnega prvenstva. V uvodnem krogu so na gostovanju pri Radomljah, ki bodo tudi v tej sezoni domače tekme igrale v Domžalah, ujeli visoko zmago. Z 0:4 so padli mlinarji.

Spremembe v prvi enajsterici v primerjavi s četrtkovo tekmo na Malti, kjer je Maribor s preobratom prišel do zmage proti Birkirkari in podaljšal evropsko sezono vsaj do drugega predkroga konferenčne lige, a na koncu je trener Damir Krznar naredil le tri menjave. V obrambo je postavil Nemanjo Mitrovića, v zvezno vrsto Marina Laušića in v napad Arnela Jakupovića. Na drugi strani je bila ekipa, s katero so Štajerci odprli že prejšnjo sezono državnega prvenstva. Radomlje so lani s triumfom s 3:0 v Ljudskem vrtu razgalile poletno krizo vijolic. Po prvem polčasu ob Kamniški Bistrici je bilo jasno, da se lanski scenarij ne bo ponovil.

Že v prvi pravi akciji na tekmi je bil Maribor blizu vodstva. Laušić se je pred kazenskim prostorom dokopal do žoge, s podajo zaposlil Ivana Brnića, krilni napadalec je poskusil presenetiti Luko Baša s strelom med nogami, a je bil vratar Radomelj pripravljen. Bolj učinkovita je bila akcija v 27. minuti. Arnel Jakupović je odpeljal goste v vodstvo. Na podoben način kot v Ta' Qaliju, kjer je z golom za izenačenje vrnil svoje moštvo v igro, je zadel nekdanji član Domžal, le da je tokrat podaja prišla z desne strani. Martin Milec ga je poslal v ogenj, Jakupović pa je pred vratarjem Luko Bašem le podstavil nogo in žogo preusmeril v gol.

Da se na igrišču, kjer je igral od leta 2019 do letošnjega februarja, je 25-letnik dokazal še devet minut kasneje. Tokrat je akcijo zadel Luka Uskoković, z natančno podajo je zaposlil Brnića, ki je pobegnil po levem krilu in nastavil žogo na nogo Jakupoviću. Tudi v drugo jo je Dunajčan z bližine zanesljivo pospravil za hrbet Baša.

Maribor je z Radomljani v tej sezoni že odigral tri tekme, dve je dobil, ena se je končala brez zmagovalca.
Drago Wernig - Taka

V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Maribor je držal niti igre v svojih rokah. Prednost je oplemenitil v 62. minuti. Bočni branilec Tin Hrvoj je v kazenskem prostoru ustavil prodor Marina Laušića. Sodnik David Šmajc je sprva dodelil žogo mlinarjem, a po VAR-pregledu si je premislil, si še sam ogledal posnetek in Mariboru ponudil strel z enajstih metrov. Arnel Jakupović je vzel žogo, enajstmetrovko spremenil v zadetek, svojega tretjega na tekmi. Ni kaj, njegove samozavestne napovedi, da lahko v konici napada zamenja Žana Vipotnika, novega člana francoskega Bordeauxa, se uresničujejo. Ne le, da je bil s šestimi goli najboljši strelec vijoličastih na pripravljalnih tekmah, hitro je odprl strelski račun na evropski fronti, za povrh pa se je že v prvem krogu povzpel na vrh ligaške lestvice strelcev.

Ni dosti manjkalo, da bi se Radomlje že v naslednji akciji približale. Nino Kukovec je imel priložnost, a je nekdanji član mlajših selekcij Maribora in Fiorentine, ki je prejšnjo sezono preživel pri drugoligašu iz Slovenske Bistrice, žogo poslal v vratnico. Ekipa, ki se je tokrat morala znajti brez trenerja – Oliver Bogatinov si je kazen prislužil s klofuto športnemu direktorju Domžal Senijadu Ibričiću v zadnjem krogu prejšnje sezone -, zmage Maribora ni mogla več preprečiti. Še več, v 88. minuti je radomeljska obramba še enkrat kapitulirala. Jakupović je bil tokrat v vlogi podajalca, v polno pa je meril rezervist Jan Repas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta