LeBron James s komplimenti za Dončića: Moj najljubši igralec je!

STA, Va
17.05.2022 11:08

Slovenskemu zvezdniku so po izjemnih predstavah na igrišču komplimente namenili že številni nekdanji in zdajšnji zvezdniki najmočnejše košarkarske lige na svetu, zadnji v nizu je "kralj James".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Richard

Eden največjih košarkarskih zvezdnikov v severnoameriški ligi NBA LeBron James je v pogovoru za portal Stats Perform News slovenskega košarkarskega virtuoza Luko Dončića v dresu Dallasa razglasil za svojega najljubšega igralca v kategoriji do 25 let.

Dončiću so po izjemnih predstavah na igrišču komplimente namenili že številni nekdanji in zdajšnji zvezdniki najmočnejše košarkarske lige na svetu, zadnji v nizu je "kralj James". 37-letnik je štirikratni prvak lige NBA, dvakrat je slavil z Miamijem, po enkrat pa z ekipama iz Clevelanda in Los Angelesa.

Zasedba iz Teksasa se je v tej sezoni prebila v finale zahodne konference, največ zaslug za to pa ima prav 23-letni Ljubljančan. V polfinalni seriji proti Phoenixu je v povprečju dosegel 32,6 točke, 9,9 skoka in 7,0 podaj na tekmo, v letošnji končnici pa je na vseh desetih tekmah proti Utahu in Phoenixu v povprečju dosegel 31,5 točke, 6,6 podaje in 10,1 skoka na tekmo.

Dallas se bo v finalu zahodne konference pomeril z ekipo Golden State. Prva tekma bo v noči na četrtek v San Franciscu.

Finalista vzhodne konferenca sta Boston in Miami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta