Luka Dončić prvi strelec SP in član prve peterke

STA, Gr.G.
10.09.2023 18:33

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je sporočila najboljšo peterko 19. svetovnega prvenstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je sporočila najboljšo peterko 19. svetovnega prvenstva. V njej je tudi Luka Dončić, ki je hkrati tudi prvi strelec prvenstva s povprečjem 27 točk na tekmo.

(FOTO) Košarkarji Nemčije prvič svetovni prvaki

V prvi peterki so še Nemec Dennis Schröder, ki so ga razglasili za najkoristnejšega igralca SP (MVP), ter Kanadčan Shai Gilgeous-Alexander, Američan Anthony Edwards in Srb Bogdan Bogdanović.

Ko se v ligi NBA popravljajo rekordi in postavljajo mejniki, je Luka Dončić običajno zraven. Če ne drugače, nas Američani, eksperti za vse mogoče in nemogoče statistike, spomnijo, kakšen pečat je v najmočnejši ligi na svetu odtisnil Ljubljančan. Prejšnjo sezono je končal s povprečjem več kot 32 točk na tekmo, 8,6 skoka in 8 podaj, bil je zraven na tekmi vseh zvezd, četrto leto zapored pa je bil izbran v idealno peterko rednega dela sezone. Individualni presežki sicer niso bili dovolj, da bi se Dallas uvrstil v končnico, a v tej sezoni mu kaže precej bolje. Dlje se je čez lužo zadržal Vlatko Čančar. Prav dosti minut v končnici ni dobil, se pa je z Denverjem veselil šampionskega prstana. Slovenskemu NBA-tandemu ni bilo usojeno, da bi skupaj zaigral na svetovnem prvenstvu, Čančar se je poškodoval med pripravami, Dončić pa je s povprečjem 27 točk Slovenijo odpeljal do četrtfinala. Ni bilo dovolj za medaljo, je pa bilo dovolj za uvrstitev v idealno peterko turnirja.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta