Maribor gosti balkansko prvenstvo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
05.07.2024 06:00

Na Poljanah bo blizu 400 tekmovalcev in tekmovalk iz 22 držav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vidu Černecu (drugi z leve) se ponuja priložnost za odmeven rezultat.
Natalija Jurše

Po prenovi atletskega stadiona Poljane v Mariboru je štajerska prestolnica dobila objekt, na katerem je mogoče prirejati tudi pomembnejša mednarodna tekmovanja. Eno takih bo jutri, ko se bo ob 9.20 tam začelo že 21. balkansko prvenstvo za atlete in atletinje do 18 let, ki ga bosta pod pokroviteljstvom Atletske zveze Slovenije izvedla mariborska atletska kolektiva AK Poljane in AD Štajerska.

Moči bo merilo blizu 400 tekmovalcev in tekmovalk iz 22 držav, v reprezentanci Slovenije pa bo nastopilo tudi nekaj članov obeh mariborskih atletskih kolektivov - Nina Turčin (800 m) iz AK Poljane, Gaja Kovačec (3000 m), Maša Podgornik (štafeta) in Vid Černec (štafeta) iz AD Štajerska. Filip Koležnik, Podgornikova in Černec bodo zunaj konkurence nastopili tudi v teku na 200 metrov.

"Pričakujemo kakovostno tekmovanje, na katerem bo mogoče izpolniti tudi normo za bližajoče se evropsko prvenstvo do 18 let. V naši reprezentanci je kar 40 atletov in atletinj, ki že imajo omenjeno normo. Pričakujem tudi nekaj osebnih rekordov, morda tudi kakšnega državnega," je povedal predsednik AK Poljane in podpredsednik AZS Lado Mesarič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta