Mariborčani v pokalu Cev: Niso nogometaši, da bi potovali s čarterjem

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
09.10.2024 15:12

Mariborski odbojkarji se s prve tekme evropskega pokala Cev iz Talina vračajo s porazom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trener Sebastijan Škorc ni bil zadovoljen z igro svojih fantov.
Andrej Petelinšek

Odbojkarji i-Venta Maribor so nastope v evropskem pokalu Cev začeli s porazom. V Talinu je mariborsko vrsto s 3:1 (22:25, 25:21, 27:25, 25:23) premagal tamkajšnji klub Selver Taltech Talin. Prvo ime tekme je bil avstralski reprezentant Lincoln Alexander Williams, ki ima veliko izkušenj z igranjem na Poljskem in v Južni Koreji - dosegel je kar 32 točk -, na katerega je pred potjo v Talin opozarjal tudi trener Mariborčanov Sebastijan Škorc. Za i-Vent so igrali Cafuta 4, Fužir, Vodušek, Cavalcanti 10, Sešek 11, Valenčič 9, Mazej, Donik 9, Fink 8, Kastelic, Mirković 9, Mejal 4. 

"Potovanje v Talin je bilo dolgo, tudi ponoči smo bili na poti, igralci so čutili utrujenost. Mi nismo nogometaši, da bi potovali s čarterjem, kljub temu pa naporno potovanje ni izgovor za poraz. Tega je kriva predvsem igra naše ekipe, ki ni bila na pričakovani ravni. Potem ko smo dobili prvi niz, smo v nadaljevanju zaigrali slabše, igralci so zapravljali tako imenovane lahke žoge, izkušeni gostitelji pa so tako igro s pridom izrabili za doseganje točk. Vedeti tudi moramo, da imajo v naši ekipi izkušnje z igranjem v evropskem pokalu zgolj trije odbojkarji, Žiga Donik, Miha Cafuta in Primož Mejal," je povedal Sebastijan Škorc.

Redki so bili trenutki, ko so se mariborski odbojkarji veselili.
Andrej Petelinšek

Mariborčani so priložnost z ugoden rezultat zapravili v tretjem nizu; vodili so 24:23, a je tekmecu uspel zasuk. "Če bi dobili tretji niz, nihče ne ve, kako bi se nadaljevala tekma, tudi če bi jo izgubili z 2:3, bi bile naše možnosti za napredovanje veliko večje. Sedaj moramo Estonce na povratni tekmi v Mariboru (prihodnjo sredo ob 20. uri, op. a.)  premagati s 3:0 ali 3:1, nato pa zmagati še v zlatem nizu. Nasprotnika čaka podobno potovanje v Maribor, kot je nas v Talin, verjamem, da bo to vplivalo na njihovo igro. Sedaj smo že osredotočeni na nadaljevanje državnega prvenstva. V soboto nas v Novem mestu čaka zelo kakovostna ekipa Krke," je dodal Škorc.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta