Mariborčani že sestavili ekipo za prihodnjo sezono, trener pa med sprehodi na Pohorje razmišlja o taktiki

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.03.2023 06:01

V OK Merkur Maribor ostaja večina igralcev, ki v dvorani Tabor igrajo že v tej sezoni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Bračko je zvest mariborskemu klubu.
Andrej Petelinšek

Trenerja odbojkarjev Merkurja Maribor Sebastijana Škorca smo v včerajšnjih zgodnjih dopoldanskih urah ujeli med hojo na Pohorje. "Trikrat na teden ali približno 120-krat na leto ne glede na vreme, ali je sonce, dež ali sneg, grem od vznožja do vrha Pohorja. Hoja traja približno poltretjo uro, saj ne iščem najkrajših poti, kot sem včasih, ko sem do vrha potreboval 45 minut, ampak ubiram take, da med hojo lahko razmišljam o odbojki, treningih, taktiki in o prihodnjih tekmah. Prehodim približno dvanajst kilometrov, med hojo v naravi in miru si zbistrim glavo, na telefon pa se oglasim zelo redko," je zadihan pojasnil trener mariborskih odbojkarjev, ki je v začetku tega meseca skupaj s pomočnikom Alenom Krajncem podaljšal pogodbo s klubom, tako da bo ekipo vodil tudi v prihodnji sezoni.

Čeprav se letošnja sezona še ni končala, je Škorc zelo zadovoljen, da v klubu sestavljajo igralski kader za prihajajočo. "Najbolj veseli, da smo skupni jezik našli z večino sedanjih igralcev, ki jih želim imeti v ekipi. Tudi nadarjeni Rok Bračko ostaja v klubu, moram reči, da smo ga težko obdržali, saj je imel ponudbe nekaterih slovenskih klubov in klubov iz tujine, a se je odločil, da bo še naprej nosil majico mariborskega. Fantje so leto dni starejši in bogatejši za dragocene izkušnje. V novi sezoni se ne more zgoditi to, kar se je v začetku te, lani jeseni, ko smo začeli graditi ekipo in zaradi neuigranosti doživeli nekaj porazov zapovrstjo. Novo sezono bomo lahko začeli bolj hrabro in z željo, da se v državnem prvenstvu, pokalu in ligi Mevza uvrstimo med štiri najboljše ter da si tudi zagotovimo igranje v enem od evropskih pokalov," je razložil Škorc.

Sebastijan Škorc: "Pogodbe, ki smo jih podpisali z odbojkarji, pomirjujoče vplivajo nanje."
Igor Napast

Mariborčane to soboto v dvorani Tabor čaka prva četrtfinalna tekma državnega prvenstva. Spoprijeli se bodo z ekipo Salonita Anhovo. "Pogodbe, ki smo jih podpisali z odbojkarji, pomirjujoče vplivajo nanje, kar je zelo pomembno pred odločilnimi tekmami v državnem prvenstvu. Salonit je v prvem delu osvojil šesto mesto, mi tretje, a tega ne kaže jemati kot odločilno merilo v pogledu kakovosti. Kanalci imajo v ekipi tri tujce, med njimi tudi brata Ahmeda Ikhbayrija, ki je navduševal z igrami v našem klubu, ki kaže odlične predstave. V tekmah na izpadanje popravnih izpitov ni, kar smo natrenirali, smo natrenirali, čaka nas zahtevna preizkušnja, a katera v letošnji sezoni ni bila," za konec pove Sebastijan Škorc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta