Mariborske odbojkarice so brez večjih težav premagale novogoriške

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.02.2024 10:30

Tekma 8. kroga državnega prvenstva med ekipama Nove KBM Branika in GEN-I se je končala po dobri uri igre.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Monika Potokar, desno, je bila tokrat zelo razpoložena za igro.
Andrej Petelinšek

Ekipa Nove KBM Branika je v tekmi 8. kroga državnega prvenstva proti vrsti GEN-I v Lukni spet zaigrala z vsemi najboljšimi, saj se je po dveh tekmah premora zaradi bolezni soigralkam pridružila Iza Mlakar. Izkušena Korošica je v igro vnesla dodatno zanesljivost, v napadu pa se je, kot na vsaki tekmi, izkazala z učinkovitostjo - dosegla je 20 točk, največ med vsemi igralkami na tekmi, in prispevala velik delež k zmagi 3:0 (25:14, 25:22, 25:18).

V uvodnem nizu je bila igra izenačena do rezultata 7:8, nato pa je bankirkam po začetnih udarcih Monike Potokar in po točkah sester Klare in Nike Milošič in Mlakarjeve z delnim rezultatom 7:0 uspel zasuk za vodstvo 14:8. Mariborčanke tudi v nadaljevanju niso popuščale, dosegale so točke kot za stavo in brez težav dobile niz.   

Goričanke so drugi niz začele bolj zbrano in odločno, največ preglavic je Mariborčankam povzročala v napadu učinkovita Žana Godec. Primorke so si do sredine niza nekajkrat priigrale dve točki prednosti, a so jih Štajerke vselej ujele. Po rezultatu 14:14 sta se ekipi menjavali v vodstvu, obetala se je zanimiva končnica, toda v prelomnih trenutkih si si gostiteljice po točkah Mlakarjeve in Potokarjeve priigrale prednost 21:18 in jo obdržale do konca niza.  

Nika Milošič se je izkazala  s tremi blok tolkami.
Andrej Petelinšek

Mlakarjeva in Potokarjeva sta tudi v tretjem nizu uspešno prebijali blok gostij in nizali točke za točko. Kot bi trenil je bilo 17:6. Primorke so v nadaljevanju za nekaj minut ujele ritem igre, znižale zaostanek na šest točk, to pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo do konca niza. 

V ekipi Nove KBM Branika so bile najučinkovitejše Iza Mlakar (20 točk), Monika Potokar (13), Nika Milošič (10) in Klara Milošič (7), v ekipi GEN-I pa sta izstopali Žana Godec (11) in Žana Sporer Zdovc (8).  

"Dekleta so na trenutke prikazala odlično igro. Zadovoljen sem tudi z njihovim pristopom, morda bi lahko še za spoznanje bolj napadalno izvajala začetne udarce," je povedal trener Nove KBM Branika Žiga Kos. "Čestitam soigralkam za zelo dobro igro. Vse so se trudile po najboljših močeh. Naša pripravljenost je v vzponu, kar veseli, saj nas čakajo še zahtevne tekme," je dejala kapetanka bankirk Monika Potokar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta